Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Katastrofa od igre i rezultata
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Katastrofa od igre i rezultata

Hajduk je odigrao loše

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Hajduka sa 4:1, u utakmici u kojoj je domaćin bio bolji i zasluženo slavio.

Trener 'bijelih' Valdas Dambrauskas je počeo utakmicu s trojicom u zadnjoj liniji (Borevković, Awaziem, Simić), a Hajduk je čak i dobro otvorio susret. Trajalo je to do 15. minute, kada je Marko Livaja poslao 'loptu s očima' za Stipu Biuka, izbacio ga samog ispred vratara, no udarac mladog igrača 'bijelih' je obranio vratar Livaković. Biuk izgleda standardno dobro, ali bez završnice, polako mu se već na golgetersku statistiku hvata paučina.

Nakon toga je Dinamo kontrolirao igru, a o posjedu da i ne govorimo. Činilo se da gol visi u zraku, spašavao je Lovre Kalinić, Čolina gađao vlastitu stativu, Špikić se hvatao za glavu nakon što mu je pogodak poništen zbog milimetarskog zaleđa... I tako, dok su istjecale posljednje sekunde prvog dijela, uz dojam kako Hajduk može biti zadovoljan s 'nulom', Livaja je prošao pa kratko dodao za Janija Atanasova, a ovaj odapeo sa 23 metra. Bio je to sjajan pogodak, baš eurogol.

Kad već Dinamo kombinacijom nije mogao do pogotka, pomogli su mu Hajdukovi braniči. Točnije - Awaziem. Nakon dodavanja Borevkovića je darovao loptu Petkoviću, ovaj je proslijedio do Martina Baturine i Kalinić je bio svladan.

Treba ovdje reći da je Baturina 2003. godište i sada već naveliko ima minutažu, dok je njegovi vršnjaci s druge strane, Ćubelić i Krolo nemaju. Redovito utakmice gledaju s klupe. I to je baš šteta. Jer prostora ima, bilo ga je i na ovom susretu barem kad su se pola sata prije kraja radile trostruke izmjene.

Tri minute nakon prvog, Dinamo je postigao i drugi gol. Akcija je imala glavu i rep, a zabio je Ademi. Potom smo šest minuta kasnije vidjeli nevjerojatan promašaj Livaje. Istina, vratar Livaković je ispred njega malo skrenuo loptu, ali ta situacija svakako ulazi u konkurenciju za ovosezonski 'trofej Sivonjić'.

U završnici je još u 84. minuti Dinamo postigao treći pogodak pa Oršić u nadoknadi dodao za 4:1. Ispala je to prava katastrofa, rezultatski debakl 'bijelih'.

Zaključak? Hajduk je odigrao loše. Dinamo je osvojio Superkup nakon jedanaesteraca do kojih su 'bijeli' došli zahvaljujući vrataru Kaliniću, a ništa bitno se nije promijenilo u odnosu na taj susret. Dapače, Dinamo je bio još bolji. Dambrauskasova promjena formacije nije uspjela, a taj 'tv-serviser' ga je ovoga puta razbio igrom i rezultatom. Na terenu je to većim dijelom izgledalo kao igra 'mačke i miša', iako ne držimo da Dinamo uopće ima bolji igrački kadar. Bila je to utakmica koju što prije želimo zaboraviti.

Vaša reakcija na temu