Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Katić je neshvatljivom pogreškom poništio Kalinićevu majstoriju
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Katić je neshvatljivom pogreškom poništio Kalinićevu majstoriju

Nakon intervencije VAR-a je 'bijelima' poništen gol

Hajduk je odigrao 1:1 u protiv Istre u Puli, što je razočaravajući ishod za 'bijele' koji tako u svom tisućitom prvenstvenom nastupu u HNL-u nisu uspjeli upisati pobjedu.

Dambrauskasova momčad u ovaj dvoboj nije ušla onako agresivno i poletno kao protiv Gorice u Kupu. Ne može se reći ni da su bili dominantni, nakon prvih 45 minuta je domaćin imao iznenađujuću prednost u posjedu lopte (59:41), ali je na semaforu svijetlilo - 0:1!

Vodstvo Hajduka bilo je plod velike majstorije Nikole Kalinića. U prostor iza zadnje linije je loptu uputio Ferro, rekli bismo više da je izbio, nego dodao, ali na kraju je to bila idealna asistencija za bijelu devetku, Kalinić je pobjegao Galilei i Perkoviću, te precizno od stative poslao loptu u mrežu. 

Prejeftino je u nastavku Istra došla do izjednačenja, bio je to poklon Nikole Katića koji se poigravao s loptom pa je izgubio, da bi u nastavku akcije Mišković odigrao za Belju, a ovaj zatresao mrežu.

Samo minutu kasnije je Stipe Biuk poslao loptu u mrežu, ali je sudac Tihomir Pejin poništio pogodak zbog navodnog prekršaja Kalinića u napadu. Hajdukov napadač je zamahnuo rukom i otresao Perkovića koji je posrnuo pa se pridigao. Dario Bel u VAR-sobi je to ocijenio prekršajem, pozvao Pejina na pregled, a ovaj potom dosudio faul i pokazao žuti karton Kaliniću.

E sad, da je barem VAR-soba pozvala na pregled snimke Pejina i u jesenskom susretu između Lokomotive i Hajduka (3:3), kada u zadnjim sekundama nije sviran čisti kazneni udarac za 'bijele' nakon ruke Cipetića. Tada je to bila velika pogreška sudaca, a sada su ipak pregledali snimku, no umjesto lamentiranja o eventualnom intenzitetu i slično (pustimo to Oku sokolovom), radije kažimo da spomenuta situacija nikako ne može biti opravdanje za neshvatljive pogreške poput ove Katića za gol Belje. I tada protiv Lokomotive je Katić zabio autogol, Elez još jedan. Preskupe su to pogreške u lovu na titulu.

Ako smo nakon utakmice s Goricom konstatirali da je protivnik dobro prošao, te da je Hajdukova dominacija trebala biti izražena većim rezultatom, sada kažimo da su 'bijeli' baš podbacili. Jednako kao i u dvoboju s Rijekom. Istra je zaslužila taj bod, makar se ne možemo oteti dojmu da 'dva dana' ne bi dali gol bez onako neshvatljivog poklona. 

Na kraju je u 93. minuti Livaja centrirao za volej Ljubičića, ali ovaj lijevom nogom nije dobro pogodio, kao da smo se zamjerili lopti. Šteta. 

Vaša reakcija na temu