Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Kolektivni podbačaj, Hajduk izgleda kao ispuhani balon
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kolektivni podbačaj, Hajduk izgleda kao ispuhani balon

Samo tri prekršaja skrivili su 'bijeli' u prvom dijelu, a Osječani su igrali, tukli, promašivali i zabili...

Osijek je do pobjede nad Hajdukom (1:0) došao prvenstveno zahvaljujući boljem i agresivnijem nastupu u prvom poluvremenu. Domaćin je zaigrao 'na život i smrt', a 'bijeli' su djelovali iznenađeno i praktički nisu postojali na terenu dok su Osječani igrali, tukli, promašivali, a na koncu i zabili.

Moramo reći da su na Poljudu znali, pripremali se za tučnjavu u Gradskom vrtu, ali svejedno nisu na adekvatan način odgovorili. Ako su se nakon prošlog kola vukle usporedbe poraza između Slovana i Rijeke, onda povucimo paralelu i s utakmicom poslije. Hajduk je nakon eliminacije iz Europe oduševio u gostima protiv Intera, dok je sada u potpunosti razočarao. I to do te mjere da izgleda kao ispuhani balon, te će mu reprezentativna stanka jako dobro doći.

Treba naglasiti i da je Osječanima stalno pri ruci bio zagrebački sudac Dalibor Mlakar. Svirao im je nepostojeći jedanaesterac u 8. minuti nakon kontakta, bolje reći duela Milića i Arsenića. U prošlom kolu nakon prekršaja Močinića na Miliću nije svirana najstroža kazna (kod 0:0), a sada jest na suprotnoj strani pri prvom dodiru. Ovo nije opravdanje Miliću ni Hajduku za lošu partiju, ali zaslužuje biti notirano.

Nadalje, Mlakar je dopustio Osječanima oštru igru, iako su barem prekršaji na Caktašu i Jeffersonu bili školski primjeri za kartone. Prvi žuti karton pokazao im je tek u 56. minuti nakon starta Lukića.

A treće, gdje je Mlakar pokazao namjeru oštetiti 'bijele', dogodilo se u posljednjim sekundama nadoknade. Najprije je svirao prekršaj na Juranoviću, iako je mogao pustiti prednost, zatim je pokazao žuti karton Špoljariću, gdje je izgubljeno određeno vrijeme, a onda na opće iznenađenje svirao kraj nakon kratkog dodavanja vratara Kalinića za Juranovića, ne dozvolivši ubačaj u domaći šesnaesterac. Osječani su u nastavku krali vrijeme, izležavali se, u čemu su imali i poticaj s tribina ('Mile, Mile' – klicalo se Škoriću), a utakmica je podsjećala na onu Split – Dinamo u Parku mladeži kada je Bebek nadoknadio devet minuta.

Kako je Hajduk igrao, činilo nam se da ni u pet dana ne bi došao do pogotka, pa su stoga Mlakarove mjere predostrožnosti bile nepotrebne. Burić je u zadnjih dvadeset minuta povukao očajnički potez, gurnuo Milovića u napad, ali niti to nije donijelo ploda, iako je kapetan 'bijelih' dobio nekoliko zračnih duela.

Gdje su bili Hajdukovi problemi? Prije svega mlaka i neambiciozna igra, sa samo tri prekršaja u prvom dijelu. Potom još jednom možemo ponoviti da su Balić i Vlašić daleko od izdanja koja su ih proslavila, a ovoga puta su zakazali i najiskusniji, Milić i Sušić. Tudora smo također gledali i boljega, a Caktaša su od starta domaćini krenuli 'gaziti', ozlijedili ga i morao je izaći...

Ne, ovako dalje neće ići, čini nam se da se Hajduk mora vratiti igri s napadačem jer u nastavku je sve to izgledalo puno bolje, makar 'bijeli' nisu probili domaći bedem.

Treba pohvaliti Kalinića za sjajno obranjeni jedanaesterac, a najbliži golu u nastavku bio je Maglica, kada je glavom poslao pored stative loptu koju je odbio domaći vratar. Hajduk je dugo gradio seriju bez primljenog pogotka, a nadamo se da sada nije počeo onu novu, obrnutu, s obzirom da u 180 minuta protiv Rijeke i Osijeka nije zatresao mrežu, a što je još gore nije niti jednu pravu priliku stvorio.

Za poraz u Osijeku nema drugog zaključka nego da se dogodio kolektivni podbačaj koji će još više od vrha udaljiti momčad. A ne tako davno 'bijeli' su bili hit-sastav, poletni, čvrsti i agresivni, gdje su ritmom slamali protivnika...

Vaša reakcija na temu