Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Kopić pobjedom u Osijeku spasio sezonu Hajduku
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kopić pobjedom u Osijeku spasio sezonu Hajduku

Trener je uspio homogenizirati momčad, osjetilo se kako svi ginu jedan za drugoga

Hajduk je pobijedio Osijek u Gradskom vrtu s 3:1, u utakmici u kojoj je svoju prvu veliku pobjedu na klupi 'bijelih' odnio Željko Kopić.

Već u prošloj utakmici na Poljudu je pokazao hrabrost kada je u isto vrijeme na terenu ostavio Ohandzu, Saida, Almeidu i Ercega, što mu je donijelo izjednačenje. Kopić je tada i priznao da je vidio kako će igrom i pasom teško do gola, pa je uvalio sve raspoložive snage pred protivnička vrata, što mu je donijelo bod. Ovoga puta je na klupi ostavio Tomu Bašića, a u igru od početka uveo Francka Ohandzu. Pokazalo se to odličnim potezom, Frane Zolja je još jednom briljantnom akcijom odveo Hajduk na put pobjede. U 39. minuti je majstorski primio loptu, odigrao za Ercega, a kada mu je ovaj lijevom nogom nabacio, topovski je iz voleja zakucao u mrežu. Ovo je Ohandzin drugi najvažniji pogodak sezone, prvi je bio još protiv Levskoga u gostima kada je ušao s klupe i zabio za 1:1, a sada je bio prevaga u ključnoj utakmici za spas sezone.

Imao je Ohandza i veliki promašaj u petoj minuti kada ga je proigrao Said, ali je i opet bljesnuo u 68. minuti, kada je opalio sa 17 metara i zadao dosta problema vrataru Antoloviću koji je odbio loptu u korner. Iz tog ubačaja iz kuta Zoran Nižić je glavom postigao drugi gol za Hajduk.

Kopiću svakako ide 'palac gore' za postavljanje Saida i Ohandze od prve minute, ali nitko još nema pravi odgovor na pitanje zašto Hajdukova igra toliko pada u nastavku. Osječani su u drugom poluvremenu pritisnuli 'bijele', a plod njihova velikog pritiska bio je Marićev pogodak nakon što je Nižić propustio izbiti loptu. No, ovoga puta je Hajduk imao dovoljan broj raspoloženih pojedinaca, Nižić je osim te jedne pogreške odigrao jako dobru partiju, sjajno je branio Stipica, koji se posebno istaknuo obranom udarca Grezde u 17. minuti, jako dobar je po ulasku bio Toma Bašić, a i Erceg je također odigrao na visokoj razini, osim što je asistirao Ohandzi, još je i zabio za potvrdu pobjede.

Nakon utakmice Hajdukov predsjednik Ivan Kos nije bio raspoložen za izjave, želio je da se nakon ove pobjede sva pažnja da igračima, koji su bili vidno dobrog raspoloženja poslije pobjede. Odlično je za Hajduk što se nije, kao prošle sezone, oprostio od trofejnih ambicija već u studenome. Ova je pobjeda od posebnog značaja za ukupnu atmosferu, trener Kopić je u kratkom vremenu uspio homogenizirati momčad, osjetilo se kako svi ginu jedan za drugoga, što je, bez obzira na pojedine tehničke pogreške, u konačnici dovelo do pobjede. Trijumf u Osijeku bio je pravi melem na ranu otvorenu ove jeseni, kada je momčad lošim igrama i slabijim rezultatima izgubila povjerenje velikog dijela navijača. Sezona je spašena, Hajduk se ima za što boriti na proljeće, a to je u ovom trenutku bilo najvažnije.

Vaša reakcija na temu