Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Krajnji rezultat je očekivan, ali nije bilo lako
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Krajnji rezultat je očekivan, ali nije bilo lako

Za Hajduk 'nema zime' kada su raspoloženi Caktaš i Jairo

Hajduk je pobijedio Rudeš sa 3:0, ali ako niste gledali utakmicu, krajnji rezultat bi vas mogao zavarati. Sve do 80. minute je bilo 1:0 i prijetila je opasnost da kakav 'zalutali metak' sve pokvari, no u završnici su 'bijeli' s dva pogotka stavili točku na ovu priču, te uknjižili očekivane bodove.

Momčad trenera Siniše Oreščanina je, kako se i očekivalo, od početka imala posjed i kontrolirala utakmicu. Mijo Caktaš je pogotovo bio rastrčan, stalno se iz veznog reda ubacivao sasvim prema naprijed, ali sve do 32. minute rezultat se nije mijenjao. Tada je Nejašmić uputio visoku loptu prema Caktašu, ali je netko iz obrane Rudeša skrenuo prema Tahiraju. Ovaj je izašao sam ispred vratara Banića, precizno pucao i lopta je išla u prazna vrata. Tamo je na metar od linije stigao Caktaš i samo potvrdio pogodak.

Kažimo i da je Tahiraj odigrao bolje nego do sada, imao je jedan atraktivan dribling u nastavku, a i jako dobro je reagirao u ovoj akciji za pogodak. Mogao je zabiti i još jedan četiri minute ranije, kada mu je Nejašmić odigrao sjajnu okomitu loptu iza zadnje linije, ali je nije dobro primio, iako je pravovremeno utrčao u prostor.

Nije ovo bila utakmica nakon koje ćemo isticati nekakve junake susreta. Odavno smo konstatirali da za Hajduk 'nema zime' kada su raspoloženi Jairo i Caktaš. Oni rade razliku, Brazilac je sjajno reagirao za drugi pogodak, nakon dodavanja Jradija s desne strane je primio loptu, te je majstorski kroz noge čuvaru poslao u nebranjeni dio mreže.

Treći gol je dobro došao za pjesmu navijača, ali opet je Jairo sjajno odigrao, a Mijo istrčao kontru i zabio. No, vrijedi ona konstatacija s početka - nije bilo lako, imao je i Rudeš svojih situacija, pogotovo Lisakovich, koji je uputio nekoliko opasnih udaraca. Opet je siguran bio Posavec, ali to se ne može reći za njegovu užu obranu. Svatok i Lopez su od početka bili nesigurni, a Ukrajinac je na samom kraju nepotrebno zaradio i crveni karton. No, igralo se protiv Rudeša, najslabije momčadi u ligi koja nije znala pretvoriti u pogodak periode u kojima igra 'bijelih' nije bila na pravoj razini, što se pogotovo odnosi na početak drugog poluvremena.

No, sve će se to zaboraviti, ostat će upisana dva gola Caktaša, jedan Jaira i činjenica da je Hajduk upisao nova tri boda u borbi za Europu. Nakon sigurne pobjede u Zaprešiću pa preokreta u Koprivnci, 'bijeli' su slavili i protiv Rudeša, a za očekivati je da će se serija nastaviti i u Puli u sljedećem kolu. Tako nam Caktaša, Jaira, Posaveca i sjajnog ozračja u kojemu je Oreščaninova momčad ispraćena s Poljuda.

Vaša reakcija na temu