Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Kup je (opet) naš, a sad samo jednu želju imam...
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kup je (opet) naš, a sad samo jednu želju imam...

Ne postoji unaprijed dobivena utakmica, a mnogi su baš na ovu išli kao da je onih 90 i kusur minuta tek formalnost

Hajduk je pobijedio Šibenik sa 2:0 i osvojio Hrvatski kup drugu godinu zaredom! 'Bijeli' su od prvog sučeva zvižduka, što se i očekivalo, bili bolji, ali do gola se čekalo sve do 64. minute, kada je Dario Melnjak poslao loptu u mrežu. Za njega se stvarno može reći da je došao tiho i ušao u legendu, stigao je bez neke pompe, brzo se nametnuo i postao nezamjenjiv u prvoj momčadi, a onda se još i počeo upisivati u strijelce u važnim utakmicama. Zabio je dva Rijeci u finalu prošle godine na Poljudu, a sada je praktički odlučio utakmicu na Rujevici. Livaja je potvrdio pobjedu golom iz kaznenog udarca u 95. minuti. 

S obzirom na to da je Šibenik već ispao u drugu ligu, mnogi su možda očekivali nešto lakši posao za 'bijele', no nogomet je to. Ne postoji unaprijed dobivena utakmica, a mnogi su baš na ovu išli kao da je onih 90 i kusur minuta tek formalnost, a onda žele biti dio fešte, slavlja u trenutku podizanja trofeja.

Atmosfera je i bila veličanstvena, Istočna tribina je bila sva u bijelom, koreografija na početku također iznimna. Tu čuvenu rečenicu iz serije Velo misto, 'napadaju ka lavi, a brane se ka tigri', je uistinu bilo lijepo vidjeti na tribini, ali radije bismo je sačuvali za neki ključan susret u Europi ili u pohodu na osvajanje prvenstva sljedeće sezone. Ovo je ipak bio rutinski odrađen posao bolje momčadi protiv lošije, gdje niti u jednom trenutku nije mirisalo na senzaciju, što ide na čast Hajdukovu stručnom vodstvu i igračima.

Na kraju će ova sezona ostati upamćena po tome što je osvojen Kup i drugo mjesto u HNL-u. No, posebna vrijednost dva zadnja kupa bit će ukoliko to budu dvije skaline na putu do konačnog cilja, a to je naslov prvaka Hrvatske. Osvojeni trofej će potisnuti u zaborav mnoge ovosezonske probleme, kojih je bilo, ali ih ostavljamo iza sebe u nadi da je finiš sezone ono pravo lice Lekinog Hajduka. Stoga, umjesto pogleda u retrovizor idemo gledati prema naprijed, na Rujevici je osvojen kup, a sada je sazrelo vrijeme da se, uz dobru selekciju igrača iz aktualnog kadra, juniora koji nadolaze, te par adekvatnih pojačanja, ne napadne, nego osvoji titula. S tom mišlju idemo u budućnost, a sada uživajmo, feštajmo, slavimo novi Hajdukov trofej!   

Vaša reakcija na temu