Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Livajina demonstracija individualne kvalitete, njegov ostanak bi puno značio
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Livajina demonstracija individualne kvalitete, njegov ostanak bi puno značio

Više je nego očito i da mu puno znači kada je u igri Umut

Hajduk je u gostima svladao Lokomotivu (2:0), u utakmici koju je obilježio fenomenalan pogodak Marka Livaje. Bila je to istinska majstorija, nakon duge lopte Fossatija, Marko je najprije glavom odnio loptu ispred svog čuvara, a onda opalio iz voleja iskosa s lijeve strane u suprotni kut. Nema dileme - bio je ovo najljepši gol 'bijelih' u sezoni, a Hajduk je već u 15. minuti imao vodstvo.

Lokomotiva je prema naprijed bila bezopasna, 'bijeli' su tijekom cijelog susreta kontrolirali stanje na terenu, makar nisu stvorli puno prilika. Gol za vodstvo je bila demonstracija individualne kvalitete, Livaja je ovoga puta bio baš raspoložen i učinkovit. Ako ćemo već pogledati prema sljedećoj sezoni, njegov ostanak bi puno značio, pogotovo za mlađe igrače koji bi uz nekoga trebali stasati. 

Više je nego očito i da mu puno znači kada je u igri Umut Nayir, koji je nažalost bio ozlijeđen za Goricu. Marku definitivno više paše kada ima napadača ispred sebe. Ono u Gorici, kada je on bio najistureniji, nije se pokazalo dobrom trenerovom odlukom, Livaja puno više daje kao 'desetka', protiv Lokomotive je odigrao sjajnu utakmicu.

U 48. minuti su 'bijeli' stavili točku na pitanje pobjednika u ovom dvoboju. Livaja je opet bio s loptom u nogama, rukom poslao Todorovića desno u prostor, ali nije dodao njemu, već je nabacio za Umuta koji je iz blizine loptu glavom poslao u mrežu.

Mogao je Umut nakon sjajnog dodavanja i u 62. minuti do pogotka, ali su domaći očistili sa crte, a valja notirati i 24. minutu, kada su Umut i Livaja išli dva na jedan s protivničkim braničem, ali Turčin nije odigrao dobar zadnji pas. Peh je bio što pozicija nije bila obrnuta, lopta kod Marka, a Turčin u praznom prostoru.

Hajduku će ova tri boda puno značiti u borbi za Europu, a Lokomotiva je baš loša i definitivno glavni favorit za ispadanje. Ne zaboravimo da su u ligu ušli kao druga momčad Dinama i simbol neregularnosti. Šteta za ona tri boda s Poljuda jer bez njih bismo već sada mirne duše konstatirali da su 'bijeli' igrali s drugoligašem. Sada bar možemo zaključiti da im Hajduk nije dao šansu, ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe oko pobjednika.

Vaša reakcija na temu