Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Lokomotiva razbijena u najboljoj Hajdukovoj partiji polusezone!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Lokomotiva razbijena u najboljoj Hajdukovoj partiji polusezone!

Od starta su 'bijeli' bili gazde na terenu

Hajduk je svladao Lokomotivu sa 4:0 u najboljoj utakmici 'bijelih' u drugom dijelu prvenstva. Od samog starta su 'bijeli' bili gazde na terenu, a gostima nisu ostavili ni mrvu nade da bi s Poljuda mogli otići neporaženi.

I da, baš ovo je najjača momčad Hajduka, Nikola Kalinić je odradio jako dobro prvo poluvrijeme, postigao lijep gol lobom za vodstvo, borio se, otvarao. Može li i igrati u tandemu s Markom Livajom? Naravno da može, u ovom susretu je to izgledalo baš dobro, ali bilo bi nepošteno prema ostalima svu priču svesti na njih dvojicu.

Pohvale prije svega zaslužuje - vezni red. Marco Fossati na poziciji zadnjeg veznog, zatim Filip Krovinović, duša momčadi i strijelac prekrasnog drugog pogotka, te dvojac koji nas se posebno dojmio, Lukas Grgić po desnoj i Emir Sahiti po lijevoj strani. Kapa dolje obojici, njihov veliki adut je energija i moć ponavljanja, a Sahitiju je gol za 4:0 došao kao zaslužena nagrada za izvrsnu partiju.

Što se atmosfere na stadionu tiče, meni je ona bila puno ljepša nego protiv Dinama, kada je Poljud bio krcat do posljednjeg mjesta, pa i više od toga. Vrhunac se dogodio u 62. minuti, kada je Istok poveo navijanje, a sve skupa je to bila jako lijepa hajdučka večer, kako na terenu, tako i na tribinama.

Suđenje i odluke VAR-a ostavimo tv-analizi, a ovako vrući s tribina možemo samo prokomentirati da je VAR zaslužan što prvi pogodak Kalinića nije poništen (pomoćnik je mahao zaleđe čim je lopta ušla u mrežu). Kod nepriznatog gola Grgiću, a što je izazvalo buru negodovanja, treba reći da se svaka ruka napadača koja prethodi golu svira, uopće nije bitno u kakvom je položaju. Ako je bilo još išta za izdvojiti, pustimo to 'Oku sokolovom' jer često TV otkrije neki detalj kojega je nemoguće vidjeti uživo.

Pobjeda protiv Lokomotive je izuzetno bitna za Hajduk zbog povratka u borbu za vrh. Jalovost konkurencije je omogućila 'bijelima' da i uz nekoliko neočekivanih posrtaja (Rijeka, Istra) i dalje ostanu ozbiljni kandidati za naslov. Sada su se bodovno izjednačili s Rijekom, a imaju i utakmicu manje (derbi s Dinamom u Splitu). Za nešto više će trebati pobjeđivati i klubove iz vrha. Ima li bolje prilike za tako nešto od Osijeka u gostima sljedeće kolo? Igra poput ove protiv Lokomotive sigurno dodatno podiže samopouzdanje i smatramo da se imamo čemu nadati u Gradskom vrtu.

Vaša reakcija na temu