Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Mangupčine su nas opet učinile ponosnima, Hajduk igra za prvaka Europe!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Mangupčine su nas opet učinile ponosnima, Hajduk igra za prvaka Europe!

Ovo je Hajduk!

Hajduk je izbacio Milan u polufinalu Lige prvaka mladih! 'Mangupčine' su ostvarile još jedan podvig, pao je i slavni talijanski klub, ostvaren je još jedan podvig i, naravno, povijesni rezultat 'bijelih'!

Zaključak nakon odgledane utakmice je da Hajduk ima bolje juniore od Milana. Ni u jednom trenutku utakmice 'bijeli' nisu bili podređeni, iako je i protivnik imao svoje prilike. Trenutak odluke se dogodio u 51. minuti, kada je Brajković prevario svog čuvara pa poslao idealnu loptu za Vrcića koji je pogodio mrežu. Kao da se tada 'otvorila špina'. Moramo opet reći da baš svi prvotimci 'bijelih' zaslužuju pohvale, a pogotovo stručni stožer. Ova momčad ima rukopis Marijana Budimira, a zadaću odrađuje za čistu peticu. Kapa dolje - ovo je Hajduk!

Posebno poglavlje je atmosfera na stadionu, gdje se okupilo oko 8.000 naših navijača koji nisu stali pjevati cijelu utakmicu. 'Zora rudi, dan se bijeli, mortus pijan Sjever cijeli...', najčešće je grmilo u prvom poluvremenu, dok u drugom na 'Dalmacijo, moja ružo procvala', nitko nije mogao ostati ravnodušan. Publika je doslovce nosila 'mangupčine bijele', a kada je u 69. minuti Brajković izveo korner, da bi Pukštas glavom poslao loptu u mrežu, bio je to znak za početak velike fešte. I da, dobra je bila odluka da se Luka Vušković i Rokas Pukštas vrate iz seniora, dali su juniorima još kvalitetu više u pohodu na europski tron. Velemajstorija i treći gol Hrgovića bili su okidač za skandiranje 'večeras je naša fešta'. 

Nemamo više riječi za opisati koliko nas je ova momčad 'bijelih' učinila ponosnima. U trenucima dok ovi pišem, stadionom ori 'ove noći biti će fešta, jer ova publika je najluđa...' Atmosfera je kao da smo na Poljudu, a ne na stadionu Servettea u Ženevi. Nakon Šahtara, pa Manchester Cityja, koji je bio najozbiljniji suparnik, zatim Borussije Dortmund, na koljenima je i Milan. Do naslova prvaka Europe ih dijeli još samo finale protiv AZ Alkmara. Iako su već od ranije Budimirovi juniori postali momčad koja je ostvarila najveći uspjeh 'bijelih' ikada, oni ne staju. 

Ovo su povijesni podvizi. Je li moguće da Hajduk igra za prvaka Europe? Da je baš ovo vrijeme kada svjedočimo utakmicama koje će se prepričavati generacijama... Da smo na korak službenog naslova prvaka Europe Lige prvaka mladih... Ma sve je moguće kada su naše 'mangupčine' u pitanju... 

Nagledali smo se utakmica od seniora do mlađih kategorija, ali nikad ovako kompaktne i energične momčadi u bijelom dresu. Još jednom svima čestitke i vidimo se u ponedjeljak u finalu na istom mjestu!

Vaša reakcija na temu