Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Mijo je junak pobjede, a priča dana je Jairo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Mijo je junak pobjede, a priča dana je Jairo

Nadzorni odbor opet ima ključnu ulogu

Hajduk je teže od očekivanog svladao Graničar u Županji (2:1). Ipak je to trećeligaš koji se u svojoj ligi nalazi na 14. mjestu s tek jednom pobjedom u devet kola i bilo je za očekivati uvjerljiviju pobjedu, no ona se nije dogodila. Srećom je raspoložen bio Mijo Caktaš koji je s dva pogotka odveo svoju momčad dalje i to je jedino vrijedno spomena. Sve ostalo je za zaborav, nešto slično kao protiv Renove.

Vijest dana je svakako ponuda Dinama za prelazak Jaira. Rijetko kad na nešto odmahnemo rukom, ali informacija da bi momčad iz Maksimira uzela Brazilca zvučala je baš nevjerojatno. No, stvar je postala ozbiljna kad je sve skupa došlo na Nadzorni odbor. Na kraju je bitna samo jedna činjenica - da su 'bijeli' iz prve prihvatili 2,7 milijuna eura odštete, priča bi bila završena. Preciznije, 2,7+PDV i Atiemwena. No, Hajduk je za sada odbio.

Nije se, dakle, ponovila priča iz ljeta 2014. godine. Tada također nije bilo direktnog kontakta između Dinama i Hajduka, ali je stigla ponuda preko posrednika i Franko Andrijašević je za 700.000 eura odštete s Poljuda preselio u Maksimir, a da nitko nikada iz dva kluba nije sjeo za isti stol. Na kraju je Dinamo Andrijaševića prodao Rijeci za 1,5 milijuna eura plus Leškovića, te se 50:50 ugradio u budući transfer, pri prodaji igrača s Rujevice u Gent za 4,2 milijuna eura.

Što se Jaira tiče, upravo njegova želja za ostankom u Splitu je bila  velika zapreka u pregovorima s Kairatom koji su se odvijali zimus, gdje bi Hajduk utržio 2,5 milijuna eura. 'Bijeli' tada nisu do kraja inzistirali na prodaji, Brazilac je bio važan igrač, a klub na drugom mjestu i nitko nije mogao predvidjeti krizu pandemije te kasnije rezultatski pad, što je sve skupa utjecalo i na financije.

Sada u Dinamo računaju da bi lako 'slomili' Jaira jer bi mu plaća bila više nego dupla, ali zadnju riječ u ovoj priči ima Hajdukov Nadzorni odbor.

Uglavnom, u vrijeme dok traje proces izbora novog predsjednika Nadzorni odbor je odbio Dinamov novac, a istog dana je momčad teže od očekivanog, ali zasluženo prošla u osminu finala Hrvatskog kupa.

Vaša reakcija na temu