Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Milićeva mala škola duplog pasa odvela je Hajduk prema pobjedi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Milićeva mala škola duplog pasa odvela je Hajduk prema pobjedi

Jesenski učinak Burićeve momčadi je solidan, ali ne možemo se oteti dojmu da je mogao i morao biti bolji

Hajduk se od jesenskog dijela prvenstva oprostio pobjedom nad Istrom u Puli (2:0). Nije to bila naročito kvalitetna utakmica, ali 'bijeli' su ostvarili zacrtano i s tri nova boda na kontu idu na zimsku stanku.

Trener Damir Burić imao je mnogo problema oko sastavljanja momčadi, ali brojni izostanci nisu se osjetili. Dante Stipica na vratima gotovo uopće nije imao posla, Julian Velazquez je vrlo dobro funkcionirao na stoperu, dok su u ofenzivi 'bijeli' bili rastrčani i stvorili dovoljno šansi da pobijede i većim rezultatom.

Možda će neki izvući zaključak da je krajnji ishod logičan, s obzirom da je domaći klub u raspadu (hvala Bogu pa su ti isti Amerikanci ostali daleko od Hajduka), no mi ne dijelimo to mišljenje. Ključno je to što je Hajduk već u 12. minuti 'probio led', zabio pogodak na punu obranu, što je bitno utjecalo na daljnji tijek susreta.

Taj gol Hrvoja Milića pao je nakon jedne od ljepših akcija jeseni. Prethodila su mu čak dva sjajna proigravanja, gdje je Milić najprije odigrao dupli pas sa Sušićem, a zatim s Tudorom, da bi potom isti igrač odigrao za Malokua, koji je u duelu nekako ipak uspio ostaviti loptu za Milića, da bi je Hajdukov lijevi bočni zakucao u mrežu. Bravo za Milića, koji je odigrao akciju od početka do kraja i usmjerio bijeli brod prema pobjedi.

Akciju sličnu ovoj protiv Splita se čekalo i nije se dočekalo cijelu utakmicu. U Puli se potom domaćin otvorio i bio je opasan uglavnom po strani gdje ordinira Juranović, ali igrači Istre nisu sve do samog kraja susreta ušli ni u jednu ozbiljnu priliku, dok je Hajduk pogotovo preko Tudora i Sušića mogao povisiti vodstvo.

Sven Tino Sušić opet je imao svoj dan. Bio je raspoložen, čvrst i jak na lopti, a na koncu i efikasan. No, u toj 51. minuti 'pola gola' pripisujemo Marku Bencunu, koji se sjajnim driblingom oslobodio čuvara, te odigrao povratnu loptu za Sušića, da bi je ovaj majstorski poslao uz samu desnu stativu vratara Iveše.

Trener Damir Burić ovoga puta nije uvodio Andriju Balića i Antu Roguljića, a u finišu je dao minutažu igračima koji su igrali malo i nikako, Josipu i Tomi Bašiću, te Masteliću. Sve u svemu, 'bijeli' su ovo gostovanje odradili na najbolji mogući način.

Na kraju jesenskog dijela Hajduk ima šest bodova zaostatka za Dinamom, a još je u igri za osvajanje Kupa. Učinak Burićeve momčadi je solidan, ali naprosto se ne možemo oteti dojmu da je mogao i morao biti bolji, s obzirom na priliku koja im se ukazala tijekom jeseni, kada se moglo pobjeći Rijeci na četiri, a Dinamu na pet bodova razlike. No, umjesto toga je Hajduk usred Poljuda nokautiran od Kekove momčadi (0:3), da bi do kraja jeseni pao na treće mjesto i došao do ovog zaostatka.

Hajduk dugo nije imao takvu mogućnost da napadne prvo mjesto, ali, što je tu je, barem je izborena pobjeda u Puli, čime je zadržan kakav-takav priključak. 'Bijelima' su za proljeće nužna pojačanja, prije svega u napadu, no tek sad počinje nova utakmica, gdje valja vidjeti koga će na Poljudu prodati i hoće li pogoditi s prinovama...    

Vaša reakcija na temu