Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Na muci se iskazali Hajduci
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Na muci se iskazali Hajduci

Kiš je opet pokazao da ima nos za gol, ali i sebičnost koju nismo do sada vidjeli u njegovoj igri

Hajduk je pobijedio Lokomotivu sa 2:1 u susretu koju je obilježila dobra partija 'bijelih' većim dijelom utakmice, te smušena završnica u trenucima kada se sve činilo gotovim.

Izostanak brojnih prvotimaca u prvom dijelu nije se ni osjetio, momčad Damira Burića djelovala je kompaktno, te povela golom snalažljivog Kiša, nakon što je Bartolec promijenio smjer lopte. Kiš je opet pokazao da ima nos za gol, ali i nešto što još nismo do sada vidjeli, a koštalo bi ga vjerojatno izmjene i da ga nisu uhvatili grčevi. Napadač 'bijelih' nije htio dodati Miji Caktašu u situaciji kada je to trebao učiniti, što je jako razljutilo trenera Hajduka.

Uža obrana djelovala je stabilno na čelu s vratarom Kalinićem, čak ni Juranović nije propuštao po lijevom boku, a Tudor je na desnom odigrao i možda najbolju partiju. Kao da ga je dolazak Velazqueza motivirao da zaigra još bolje. Nešto slično, možemo reći i za Sušića koji je odigrao najbolju utakmicu ove sezone, Bilji je također bio sigurniji nego u prvom nastupu za Hajduk, dok je Andrija Balić, iako još junior, već dokazana vrijednost, te ne iznenađuje kada on biva najboljim na terenu i zabije pogodak.

S tih 2:0, činilo se da je Hajduk zaključio utakmicu, odnosno da je drastično oslabljena Burićeva momčad, sjajno reagirala i bez većih poteškoća pobijedila momčad koja odgaja mlade igrače za Dinamo.

No, s ovim Hajdukom očito ništa ne ide glatko, 'bijeli' su sami sebi zakomplicirali život, pa gotovo i prosuli veliku prednost. Kolar je u 88. minuti poentirao za 2:1, nakon čega je 'bijelima' ušla 'voda u uši' pa se čak dogodila sporna situacija gdje je Doležal pao nakon starta Tudora, no sudac Vučemilović smatrao je njegov start ispravnim, što je jako naljutilo domaćine.

Sve u svemu, kada bismo izuzeli tu lošu završnicu, mogli bismo izvući zaključak da su se na muci iskazali Hajduci, odnosno da su, za razliku od utakmice u Puli, pojedinci koji nisu bili u prvom planu zaslužili visoku ocjenu. 

Hajduk je osvojio prva tri boda u tekućem prvenstvu, što bitno popravlja sliku na tablici uoči teškog gostovanja na Kantridi. Nakon 'euroforije' koja je zahvatila Poljud plasmanom u play-off Europske lige, sada je učinjen važan korak ka popravljanju plasmana u domaćem prvenstvu.

Vaša reakcija na temu