Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Naoružajte se strpljenjem
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Naoružajte se strpljenjem

Pušnik baš gori za svaki trening i utakmicu, a ne pamtim da sam ikad tijekom priprema doživio da neki trener Hajduka ovako teško podnosi poraze i servira 'jezikovu juhu' igračima

I porazi i pobjede u pripremnim utakmicama zapravo ništa ne bi trebali značiti, ali ovaj Hajdukov od Aluminija (0:1) dosta je teško pao stručnom vodstvu 'bijelih'. Zašto? Trener Marijan Pušnik očito je svjestan da mu je igrački kadar daleko od onog što bi se podrazumijevalo za klub tako velike tradicije i imena. I sad bi manjak kvalitete nadoknađivao fanatičnom borbenošću, bacanjem na glavu, visokim presingom...

Pozorno smo pratili dvoboj u Kidrićevu i ne možemo reći da se igrači nisu borili. Cijele ove godine momčad je igrala loše uz tek pokoji bljesak, ali nije bilo to zbog nonšalancije nego zbog manjka kvalitete. I sad je nemoguće očekivati da se 'preko noći' nešto promijeni, kad je kostur momčadi ostao isti. Ubacimo Tudora umjesto Radčenka i praktički možemo reći da je na teren protiv Aluminija istrčala ista momčad koja bi igrala da je sutra utakmica 2. pretkola Europske lige.

Do dvoboja s rumunjskim Iasijem ostalo je tek 17 dana. Sportski direktor Mario Branco doslovce je po cijeli dan na mobitelu i laptopu, pa je i onaj dvoboj Hrvatske i Portugala cijelo vrijeme pratio s mobitelom na uhu.

Momčad će se i dalje popunjavati, ali neće biti vremena za uigravanje, s obzirom na to da se 'bijeli' već u petak iz Slovenije vraćaju kući.

Za procjene novopridošlih Ćosića i Kožulja još je rano, a šteta je što se Ante Erceg brzo ozlijedio, pa vratio na Poljud. Utakmicu protiv Aluminija je s tribina pratio Senegalac Dame Gueye, koji je na probi, ali se računa kako on ima kvalitet potreban da ostane. Franck Ohandza ima pred sobom novih šest tjedana terapije i rada po posebnom programu kako bi se eventualno oporavio, a s Nicom Velezom traju razgovori oko raskida. Dakle, napadač je najhitnija potreba.

Da Marijan Pušnik može igrati gotovo sigurno bismo ga označili jednim od glavnih favorita za trofej Hajdučko srce u sljedećoj sezoni. Čovjek baš gori za svaki trening i utakmicu, a ne pamtim da sam ikad tijekom priprema doživio da neki trener Hajduka ovako teško podnosi poraze i servira 'jezikovu juhu' igračima. Možemo biti sigurni da će Pušnik 'ostaviti srce na terenu' kako bi momčad u optimalnom stanju dočekala start službenih natjecanja, ali za sada je sigurno jedino da se moramo naoružati strpljenjem te vjerovati da će Branco usprkos financijskim limitima u '5 do 12' uspjeti dovesti pojačanja koja će unijeti novi optimizam pred početak sezone.

Vaša reakcija na temu