Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Navijačko ujedinjenje moglo bi riješiti i neke druge probleme
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Navijačko ujedinjenje moglo bi riješiti i neke druge probleme

Zamislite punu Kranjčevićevu navijača riješenih da se narugaju i ismiju utakmicu Lokomotive i Dinama

Ovog petka u 20 sati na programu je utakmica Lokomotive i Dinama, susret koji bi u nekim nogometno uređenim zemljama bio gradski derbi i izazivao veliku pozornost s obzirom na borbu za prvo mjesto, no u Lijepoj našoj, zemlji prirodnih ljepota i osumnjičenika za kriminal koji vode domaći nogomet, radi se o utakmici u kojoj je fiks dva sigurniji od toga da će sutra svanuti novi dan.

Ova utakmica je ruganje sa zdravim razumom, sprdačina kakve nema i niti jedan ozbiljan medij ne bi sebi smio dozvoliti da najavljuje 'tko je u boljoj formi' ili da će 'Lokomotiva dati sve od sebe da zaustavi klub čije igrače školuje'. Ovo nebulozno stanje gdje klub nadimka Filijala ili Dinamo II može izravno odlučiti o prvaku nitko ne rješava, a s godinama se smanjuje i pritisak da se to riješi. Pravno su oni to već odavno uredili, a to što je sadržaj ostao isti ne zamara nikoga jer još uvijek je na snazi sustav skrojen po mjeri jedinog istinskog vladara hrvatskog nogometa.

Moram priznati da sam uživao gledajući snimke bakljade ujedinjenih navijača u Vodotornju. Vukovar je ujedinio Torcidu, BBB, Kohortu, Demone, Ultrase iz Vinkovaca, Tornado, White Stonese, Funcute, Dubrovčane. Disali su zajedno jednako kao 1991. godine kada je trebalo obraniti Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Upitao sam se nakon svega viđenog može li navijače ujediniti i borba za pošteniju ligu, mogu li se svi zajedno okupiti baš na utakmici Lokomotive i Dinama, pa odaslati poruku da je dosta te sprdnje jer nitko ne vjeruje da će domaćin izaći na teren kao protiv Rijeke, onako napaljen i riješen da dobije utakmicu. BBB-i najavljuju bojkot zbog Velikog petka, što, dakako, ide na ruku akterima, jer će tako igrati u prirodnoj, obiteljskoj atmosferi.

Zamislite punu Kranjčevićevu navijača riješenih da se narugaju i ismiju ovakav dvoboj (nikakav oblik nasilja ne podržavamo i ne želimo) te tako pošalju poruku čitavoj sportskoj javnosti što misle na ovu temu.

Znam da će, kao i uvijek, biti onih koji će reći 'očistite vi najprije ispred svoje kuće'. Evo odmah i odgovora: Hajduk je ispred svoje kuće očistio, a ako ima loše selektiranu momčad i nesposobno vodstvo, onda neka bude drugi, četvrti, peti ili sedmi, sukladno onome što prikazuje na terenu. Ali poanta je u tome da može biti i prvi kad i ako sve posloži kako treba, te da njegov konkurent ima jednako težak put do vrha.

U rujnu 2014. godine je tadašnji trener Lokomotive Tomislav Ivković priznao da je naredio igraču Musi da namjerno dobije žuti karton kako bi se 'očistio', odnosno preskočio utakmicu protiv Dinama. Protiv Cibalije su kod vodstva od 4:0 kartone dobili Petar Bočkaj, Jan Doležal i Ivan Šunjić, te neće igrati protiv Dinama. Pa što bi se bez veze umarali...

Na kraju još komentar nove javne sramote Davora Šukera. On je i stavljen na mjesto predsjednika HNS-a da ne bi dovodio u pitanje lakrdije, poput ove koja nas očekuje u Kranjčevićevoj, ali ipak je dno dna spoznaja da čelni čovjek hr-nogometa (to je barem na papiru) ne zna ime jedinog nogometaša koji je izravna žrtva uvjeta koje je HNS tolerirao, a nikako nije smio.

Vaša reakcija na temu