Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Dobro jednostavno mora pobijediti zlo!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Dobro jednostavno mora pobijediti zlo!

U klubu su oduševljeni reakcijama, potpisali su također Eduok i Hamza

Zapravo je nevjerojatno ono što se u Hajduku dogodilo u vrijeme pandemije. Smanjenje plaća igračima je proteklo bez iti jedne mrlje, vodstvo kluba čak je u cijelu priču ušlo spremno da bi moglo biti nekih pojedinačnih negodovanja, ali to se nije dogodilo.

Već na prvom sastanku je napravljen bitan korak, Mijo Caktaš se ponio kapetanski te svojim primjerom povukao druge da prihvate predsjednikov prijedlog, Josip Juranović i Darko Nejašmić odmah su se složili, a Jairo je krenuo u nimalo laganu misiju objašnjavanja stranim igračima.

Na drugi sastanak su osim ove četvorice, koji su odmah potpisali smanjenje, pozvani i ostali. U klubu su oduševljeni jer nije bilo nekih potpitanja, prvotimci su redom pristajali. Također i Eduok, koji je odmah rekao da pristaje, ali ne može potpisati bez prethodnog razgovora s menadžerom. On je svoj potpis stavio danas, s njim je također sve u redu. Zadnji je došao Hamza, ugovor mu istječe za dva i pol mjeseca i nekako je malo tko vjerovao da će doći i reći: 'U redu, potpisujem i ja umanjenu isplatu', ali baš se to dogodilo. Predsjednik Marin Brbić se također iskazao, pokazuje i drugi put da je najjači u doba najveće krize. Odradio je ove pregovore besprijekorno, a plan kojega je sastavio djelovat će i motivirajuće za igrače u napadu na skupinu Europske lige. 

Stručni stožer je također odmah potpisao, ali to nikad i nije bilo upitno. Igor Tudor bi dao sve da baš on bude taj trener koji će vratiti titulu u Split, a ta prilika se polako, ali sigurno otvara sljedeće sezone.

S druge strane je Dinamo, koji je jadniji nego ikad. Klub im iz BiH vodi Zdravko Mamić, bjegunac osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca. U Maksimiru je sportski direktor Zoran Mamić, koji ima nepravomoćnu presudu od četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Oni su iz Dinama potjerali trenera Nenada Bjelicu i njegov stožer.

Da se ne lažemo, u toj priči ne postoje dobra i loša strana, Bjelica je imao milijun eura razloga da ode uz izjavu da je sa Zdravkom planirao novu sezonu i u dvije godine se nikad nije posvađao, ali ostaje činjenica da Dinamo dugo nije imao trenera kojega su igrači tako voljeli.

Trenutno je nastalo rasulo i u svlačionici. Neki od glavnih igrača Dinama još uvijek ne žele potpisati smanjenje, a klub za klupu priprema Igora Jovićevića, 'vojnika kluba' koji je puno jeftiniji te kao takav dobar za ovaj krizni period.

Imamo, dakle, dvije sasvim različite priče. Hajdukova je svlačionica homogenija nego ikad, ozračje u klubu fenomenalno, dok je u Dinamu kaos. I to na svim razinama. 

Ne zanima me hoće li se ovo prvenstvo nastaviti, a, ako se to dogodi, hoće li 'bijeli' u Europu s drugog ili četvrtog mjesta. Jedini cilj svih koji dišu za bijelu boju mora biti osvajanje prvenstva Hrvatske sljedeće godine! Dinamo vode osuđenici za ozbiljan kriminal, klub se gadi i većini vlastitih navijača, te je krajnje vrijeme da se takva tvorevina makne s vrha.

Dobro jednostavno na kraju mora pobijediti zlo. Mora!

Vaša reakcija na temu