Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Nema lake utakmice
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Nema lake utakmice

Prolaz neće gurnuti pod tepih činjenicu da je nedostajalo ideje i kombinatorike

Hajduk je u dvoboju osmine finala Kupa svladao Šibenik s minimalnih 1:0. Bila je to utakmica s koje će se pamtiti samo prolaz, a sve ostalo je za zaborav. Ključan trenutak utakmice bio je neoprezan start Šare na Šehiću u 30. minuti. Radilo se o grubom nasrtaju u obećavajučoj situaciji za 'bijele', nakon čega je sudac Jović braniču Šibenika pokazao direktan crveni karton. Baš iz tog prekida je Fomitschow naciljao mrežu za 1:0 i bio je to kraj priče. Do kraja smo gledali jalovi posjed 'bijelih', koji nisu znali odigrati akciju za novu veću priliku, te brojčano inferiorni Šibenik s nekoliko dobrih izlazaka prema naprijed, ali bez ozbiljnog udarca prema vratima Letice.

Što se suđenja tiče, Jović je previdio čisti prekršaj Fomitschowa na Celiću na rubu šesnaesterca u 24. minuti, ali nije Šibenik oštećen za jedanaesterac jer se prekršaj dogodio izvan kaznenog prostora. 

Utakmica je obilovala nervozom i kartonima, a bila je još jedan dokaz kako nema lakih utakmica. Šibenik je drugoligaš koji u prvenstvu zauzima tek deveto mjesto, a bili smo na Šubićevcu te gledali kako Teklić, Delić i društvo razbijaju momčad koju je tada tek preuzeo trener Perković (ostalo je 0:3). No, svejedno smo znali da će u Kupu za Hajduk biti teško, drugi je to odnos, drugačiji naboj kod šibenskih igrača.

U ovakvim utakmicama najvažnije je - proći. Tko, primjerice, još pamti remi Zeline i Hajduka (1:1 Fuček - Vršajević) u prvom dvoboju četvrtfinala Kupa iz sezone 2012/13? Sjeća li se netko da je u polufinalu Slaven Belupo na Poljudu bio bolji i imao prednost 0:1 sve do izjednačenja A. Milića u 72. minuti, a da je trener Mišo Krstičević nakon utakmice konstatirao: 'Imali smo sreće'... Ma dajte, pamti se samo finale protiv Lokomotive, kada je momčad već vodio Igor Tudor, te osvojeni trofej.

Zanimljiva je i priča Hajdukovih kapetana, protiv Cibalije je pogreškom traka predana Radoševiću, koji je s njom oko ruke istrčao na teren, a sada je nakon ozljede Zorana Nižića baš Josip predao zamjenskom kapetanu Ercegu. Kad je Ante izašao, traku oko ruke ponio je Savvas

Naravno da prolaz neće gurnuti pod tepih činjenicu da je nedostajalo ideje i kombinatorike, da je napad predvođen Almeidom bio statičan i samim tim laka zadaća za domaće braniče, te da su 'bijeli' bivali opasni jedino u trenucima kada bi Hamza nešto iskreirao. Carrillova momčad je jedino u prvom poluvremenu protiv Dinama izgledala baš onako kako bismo svi željeli - agresivno, napadački, hajdučki. I nema druge nego se nadati da ćemo je u sličnom izdanju gledati već u nedjelju u Koprivnici... 

Vaša reakcija na temu