Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Neugodan i neočekivan poraz s nikad iskusnijim sastavom!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Neugodan i neočekivan poraz s nikad iskusnijim sastavom!

Bio je ovo i prvi poraz trenera Valdasa Dambrauskasa na klupi Hajduka

Hajduk je na svom terenu poražen od Rijeke 1:3, u utakmici koju je obilježilo mučenje 'bijelih' s gustim obrambenim blokom gostiju, pogotovo u prvom dijelu, kada nije bilo šanse da Marko Livaja neometan primi loptu, a kamoli je distribuira ili uputi kvalitetan zadnji.

'Bijelima' nije nedostajalo želje, krenuli su žestoko, agresivno, ali nisu mogli do ozbiljne prilike. U tih 45 minuta su gosti imali čak i nešto veći posjed, a na semaforu je svjetlilo 0:2. Bezidejan napad i statična obrana koštali su 'bijele' dva gola minusa. Nikola Kalinić se trudio, mučio, ali nije uspio izaći u šansu.

Drugo poluvrijeme je otvoreno velikim Hajdukovim pritiskom. Rijeka prema naprijed više nije bila opasna, gosti su se orijentirali isključivo na obranu, a u takvoj igri su 'bijeli' došli do nekoliko prilika, da bi u 69. minuti Marko Livaja postigao svoj 22. gol u ovom prvenstvu i još malo se približio Zlatku Vujoviću na vječnoj ljestvici Hajdukovih strijelaca u jednoj prvenstvenoj sezoni. No, taj pogodak je slaba utjeha kad znamo konačan rezultat. Možda su 'bijeli' mogli barem do boda, ali svaku nadu im je ugasila jako loša reakcija Ferra i gol Krešića u 86. minuti za konačan rezultat.

Svakako je zanimljivo istaknuti da je Hajduk ovaj neuspjeh potpisao s nikad iskusnijom postavom, gdje je prosjek godina prve jedanaestorice 29,2. Očekivali smo od igrača s toliko utakmica u nogama da će uspjeti iskontrolirati ovaj susret, ali to se nije dogodilo.

Inače, čak i nakon čistih 3:0 protiv Hrvatskog dragovoljca u gostima mnogi su primijetili da ima problema u igri, pogotovo do prvog kaznenog udarca, ali nakon uvjerljive pobjede spomenuti nešto tako zvučalo bi poput psovke. No, na Poljudu su svega toga bili svjesni, te se protiv Rijeke priželjkivao trijumf s autoritetom igre, ali dogodilo se baš suprotno. Neugodan i neočekivan poraz, te pad na četvrto mjesto.

Bio je ovo i prvi poraz trenera Valdasa Dambrauskasa, koji je do sada u HNL-u upisao osam pobjeda i dva remija. Neuspjeh je kad-tad morao doći, ali, eto, ovaj nam je nekako baš teško pao kad smo nakon toliko godina čekanja u ozbiljnoj borbi za naslov prvaka.

Zaključimo, bodovi su izgubljeni, ali oni još uvijek ne znače kraj borbe za prvo mjesto. Dapače, 'bijeli' su i dalje u igri, nakon Rijeke ima popravnog, ali sada slijedi utakmica poslije koje ga neće biti. Gorica stiže nakon niza od šest poraza i u polufinalu Kupa se jednostavno mora proći. Nije u igri samo finale tog natjecanja, već i povratak samopouzdanja nakon ovog ozbiljnog domaćeg kiksa. 

Vaša reakcija na temu