Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Neuvjerljivi domaćin može biti sretan što se izvukao s bodom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Neuvjerljivi domaćin može biti sretan što se izvukao s bodom

Ne pamtimo kada su Osječani bili tako neinventivni u dvoboju istih suparnika u Gradskom vrtu

Hajduk je više nego zasluženo osvojio bod u Osijeku (0:0) i zadržao šest bodova prednosti u odnosu na domaćina.

Osječani su razočarali, ne pamtimo kada su bili tako neinventivni u dvoboju istih suparnika u Gradskom vrtu. Cijelo prvo poluvrijeme proveli su braneći se svim snagama na svojih tridesetak metara, te uopće nisu ni izašli prema vratima Posavca.

'Bijeli' su od starta bili bolja momčad, visoko su pritisli protivnika koji je imao problem s iznošenjem lopte, ali nadmoć u posjedu nije dovela do previše prilika. Najbolju je imao Jairo u 17. minuti, ali je poslao loptu daleko od gola.

U nastavku je domaćin nešto živnuo, uspostavio ravnotežu, ali opet je Hajduk imao bolje prilike. Svi smo već vidjeli loptu u mreži u 70. minuti, ali je Caktaš sjajnim udarcem pogodio stativu već svladanog Ivušića, da bi i Eduok po ulasku s klupe imao zicer, ali je lobao i vratara i gredu.

Na kraju je ostao dojam da je Hajduk propustio dokrajčiti neuvjerljivi Osijek, te da domaćin može biti sretan što se izvukao s bodom. 'Bijeli' su imali dovoljno agresivnosti i energije, ali falilo im je točnosti i preciznosti u pasu. Mnogo tehničkih pogrešaka obilježilo je cijeli ovaj susret koji nije obilovao kvalitetom, no za Hajduk je najvažnije da nije primio kakav 'zalutali metak' u trenucima kada su se Osječani ipak malo ohrabrili te pokušali napasti.

Bit će ovo susret koji će se brzo zaboraviti, ostaje nam samo konstatirati da je ovaj remi dobar u borbi za drugo mjesto, te da je Osijek ostao na distanci koja im je, s obzirom na prikazano, ipak nedostižna. 

Vaša reakcija na temu