Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Nevjerojatni pehovi zaustavili pobjedničku seriju
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Nevjerojatni pehovi zaustavili pobjedničku seriju

Nevjerojatno, ali oba stopera su neobranjivo pucala u vlastita vrata, te tri postignuta pogotka nisu bila dovoljna za pobjedu

Lokomotiva i Hajduk ostali su 3:3 u utakmici koja je obilovala pehovima na strani 'bijelih'. Nije se mogao osmisliti crnji scenarij uvodnog dijela utakmice od onoga koji se dogodio u Kranjčevićevoj. Najprije je u 11. minuti Elez jednu naizgled ne previše zahtjevnu loptu nespretno poslao u vlastitu mrežu, da bi samo šest minuta kasnije došlo do ozljede Lovrencsicsa koji je morao napustiti igru.

Od ozljede Mađara imamo PTSP još od Poljuda i Rijeke krajem kolovoza, kada je njegov rani izlazak usmjerio utakmicu na mlin gostiju. Ako izuzmemo Marka Livaju, Lovrencsicsa je zapravo najteže nadomjestiti. Ovoga puta je na poziciju desnog beka otišao David Čolina i obavio je svoj posao dobro.

Ideja trenera Valdasa Dambrauskasa da ostavi Ljubičića i Biuka na klupi, a u početnu jedanaestoricu uvede Mlakara i Sahitija nije nas toliko iznenadila koliko izmjena na poluvremenu, gdje je izašao Sahiti, a 'ruku bismo u vatru stavili' da će to biti Slovenac koji je praktički bio bez učinka.

Upravo je Sahiti u 33. minuti idealno poslužio Livaju, a ovaj majstorski, kako on to već zna, poslao loptu u mrežu za 1:1. Lokomotiva se, bilo je više nego očito, posebno pripremala za ovaj dvoboj, gdje su Mersinaj i društvo imali zadatak raditi 'profesionalni prekršaj' u trenutku čim Livaja primi loptu, ne dozvoliti mu da razigrava ekipu, već raditi prekid u začetku akcije.

U tome su samo djelomično uspjeli jer Livaja je osim pogotka imao i dvije maestralne predasistencije, lopte iza zadnje linije, nakon kojih su precizan zadnji pas odigravali Ljubičić pa Melnjak, s tim da je Ljubičić imao i veliku priliku. Nakon Livajine grede mu se lopta idealno odbila na glavu, no obranio je vratar Santini.

Junak preokreta je trebao biti - Jan Mlakar. Dambrauskas je, dakako, znao što radi kada ga je ostavio u igri, a Slovenac se dva puta našao na pravom mjestu i upisao u strijelce. Tih 3:2 je bilo u 81. minuti, bili smo uvjereni da Hajduk osvaja nova tri boda i penje se na drugo mjesto, no pet minuta kasnije se dogodio još jedan peh, pogreška Katića koji je desnom nogom loptu izbio u vlastitu mrežu za 3:3. Nevjerojatno, ali oba stopera su neobranjivo pucala u vlastita vrata, te tri postignuta pogotka nisu bila dovoljna za pobjedu.

Na kraju se još u 94. minuti dogodio trenutak za 'Oko sokolovo', gdje se činilo da je Cipetić dirao loptu rukom u vlastitom šesnaestercu, no VAR nije zvao suca Pejina na pregledavanje snimke. Tako je ostalo 3:3, što je rezultat s kojim navijači Hajduka ne mogu biti zadovoljni jer se bolja momčad ovoga puta morala zadovoljiti samo bodom.

Vaša reakcija na temu