Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ni četvrtoligaša se nije moglo srušiti bez Livaje, sad nas kontra Oreščanina čeka utakmica polusezone
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ni četvrtoligaša se nije moglo srušiti bez Livaje, sad nas kontra Oreščanina čeka utakmica polusezone

S izmjenama je to postala druga dimenzija koju niželigaš više nije mogao pratiti

Hajduk je prema očekivanju eliminirao četvrtoligaša Zagreba iz Kupa (3:0), no nije sve teklo glatko. Prvo poluvrijeme je završeno bez pogodaka uz blijedu igru i dvije velike prilike, gdje je najprije Umut štopao loptu za vratara umjesto da je sa četiri metra pošalje u praznu mrežu, da bi ga kasnije nakon udarca Čuića pogodila lopta, čime je, činilo se, spasio siguran pogodak.

Uglavnom, tih 0:0 zvonilo je na alarm pa je trener Paolo Tramezzani u nastavku ubacio u igru zimska pojačanja Marka Livaju i Marca Fossatija, nakon čega je brzo slomio otpor domaćih.

Vodećem pogotku je najviše kumovao treći koji je s njima ušao - Darko Todorović. On se izborio za loptu između dvojice protivnika pa poslužio Kačaniklića, nakon čijeg se udarca lopta odbila do Jaira koji je poslao u mrežu.

U nastavku je to bila igra mačke i miša, nešto što smo možda očekivali od samog početka. Drugi pogodak je postigao Livaja iz slobodnog udarca, a kod trećega je fenomenalnim pasom izbacio Jaira koji je predriblao vratara i poslao loptu u mrežu. Nadamo se da bi ova dva pogotka mogla značiti buđenje Brazilca nakon duboke krize, a ostaje dojam da Livaja igrače oko sebe čini boljima te je upravo stoga njegov ulazak u nastavku bio toliko važan.

O Zagrebu ne treba puno trošiti riječi, klub je spao na niske grane, te u četvrtoj ligi gleda u leđa Lukavecu, Ravnicama i i Dinamu Odranski Obrež. Time je sve rečeno, radi se o tužnoj priči kluba koji je bio prvak Hrvatske u sezoni 2001/02, kada mu je na klupi sjedio jučer preminuli Zlatko Kranjčar, istinska legenda hrvatskog nogometa. U njegovu čast je bila i minuta šutnje uoči susreta.

U četvrtfinalu Hajduk ide u goste Gorici koja pod vodstvom bivšeg trenera 'bijelih' Siniše Oreščanina nastavlja s dobrim rezultatima. Taj dvoboj je za Tramezzanijevu momčad utakmica polusezone jer, nema se što kriti, Hajdukove ambicije su da u ovom natjecanju ode do kraja. Borba za četvrto mjesto u prvenstvu ni blizu nije dovoljna, niti zadovoljava klupske ambicije.

Priču iz Veslačke ulice zaključimo konstatacijom da nas je Hajduk u prvom dijelu podsjetio na to zašto je već dugo tek osrednja momčad HNL-a, da bi u nastavku s izmjenama to ipak postala druga dimenzija koju niželigaš više nije mogao pratiti.

Vaša reakcija na temu