Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: O pravdi, regularnosti i ključnom čovjeku Hajdukova preporoda
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: O pravdi, regularnosti i ključnom čovjeku Hajdukova preporoda

Na kraju je to bila rutinska pobjeda uoči dvoboja protiv prve momčadi Rijeke

Hajduk je očekivano upisao nova tri boda i to je sve što treba upamtiti s gostujuće utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj. U lošem prvom poluvremenu niti jedan vratar nije imao puno posla, ali 'bijeli' su ispunili cilj te na odmor otišli s vodstvom od 1:0. Dogodilo se to iz kaznenog udarca, David Čolina je centrirao, a Ivan Smolčić rukom zaustavio loptu. Sudac Dario Bel je odmah pokazao na bijelu točku, VAR mu nije bio potreban.

Sve je je bilo sto posto čisto, jednako kao i u proteklim utakmicama kod najstrožih kazni za Hajduk, no svejedno kao da se pokušava stvoriti dojam da su suci u tim slučajevima skloni 'bijelima'. Primjerice, kad bi VAR popravio propust suca (zato i postoji), svjedočili smo čitavom nizu nebuloznih komentara koji nisu zaslužili biti citirani. Naš na sva ta događanja jest:

- Mi hajdukovci smo se bunili zbog nepravde, a oni se sad bune zbog pravde.

Druga aktualna tema je o utakmici protiv Rijeke II. Ako Dragovoljac ima šest igrača Rijeke na posudbi, trenera koji je stigao iz juniora kluba s Rujevice, te još trojicu koji su raskinuli ugovore prije potpisa za posljednjeplasiranu momčad HNL-a, onda je svakako ova priča poput one Dinama i Lokomotive. Podsjetimo, iz maksimirskog kluba nekad davno nitko nije ni krio da žele i s drugom momčadi u Prvu ligu, što im je uspjelo u sezoni 2009/10, te postalo simbolom neregularnosti HNL-a.

Ovo danas je, pak, bezazlenija kombinacija jer je Dragovoljac tek prolaznik kroz 1. HNL, a ni Rijeka nema Dinamovu snagu i toliki broj kvalitetnih igrača da bi i drugi pogon mogla držati visoko u istom rangu.

Poanta ove naše priče nije ponavljanje već poznatog, već poruka da Hrvatski nogometni savez i novi predsjednik Marijan Kustić nikako ne bi smjeli prespavati ovo pitanje. U ovom trenutku prema pravilima jedan klub HNL-a može drugome u istom rangu posuditi šest igrača, što je nebulozno. Ako se u Premiershipu može posuditi jednoga, zašto i mi ne bismo krenuli tim putem? Putem veće regularnosti natjecanja.

Drugo poluvrijeme je donijelo još jedan čisti kazneni udarac za Hajduk, kojega je sudac Bel opet vidio i bez pomoći VAR-a. 

Oba je realizirao - Marko Livaja. Smiren, siguran u sebe. Na kraju je još na dodavanje Stipe Biuka zabio i za hat-trick, te još jednom potvrdio zasluženi status ključne karike Hajdukova preporoda. Kapa do poda na cjelokupnom doprinosu, te impresivna 32 gola i 16 asistencija od dolaska na Poljud.

Sve skupa je završilo po onoj 'tresla se brda, rodio se miš'. Na kraju je to bila rutinska pobjeda uoči dvoboja protiv prve momčadi Rijeke.

Vaša reakcija na temu