Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Očekivana pobjeda protiv opasnog Šibenika, sad bi bilo lijepo simbol neregularnosti ispratiti iz lige
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Očekivana pobjeda protiv opasnog Šibenika, sad bi bilo lijepo simbol neregularnosti ispratiti iz lige

Hoće li Šibenik iskoristiti otkupnu klauzulu za Emira Sahitija?

U trenutku pisanja ovog teksta još uvijek ne znamo rezultat dvoboja između Gorice i Dinama, no svejedno možemo konstatirati da je Hajduk uz dosta muke svladao Šibenik na Šubićevcu (2:0), a po događanjima na terenu bi se prije reklo da se radi o fazi prvenstva kada oba sastava upiru za svaki bod, nego o predzadnjem kolu u kojemu Šibenik igra za prestiž, a 'bijeli' se bore za Europu. 

Upravo jako dobro i angažirano izdanje Šibenika daje još veću težinu ovoj pobjedi 'bijelih'. Momčad Paola Tramezzanija je imala sreću što Deni Jurić nije bio pri šutu u tri jako dobre situacije, a stativa je zaustavila pokušaj Suada Sahitija u trenutku kada je već bio zaobišao i vratara Lovru Kalinića. Bio je domaćin opasan, ali ne i efikasan, dok je 'bijele' ovoga puta prema pobjedi usmjerio visok skok Marka Livaje nakon udarca iz kuta Stipe Biuka. Tu treba zahvaliti i vrataru Rogiću koji nakon visoko ispucane lopte Batarela nije htio uhvatiti loptu u ruke, iako je mogao, nego je glavom odbio u korner.

Vijest je i da je trener Paolo Tramezzani u 64. minuti u igru uveo Marina Ljubičića umjesto Marka Livaje. No, u strijelce se upisao drugi Marin. Nakon oduzete lopte Fossatija, Jurić je odigrao zadnji pas, a Jakoliš u situaciji jedan na jedan poslao loptu u mrežu.

Za priču o slaganju momčadi za sljedeću sezonu ćemo pričekati zadnje kolo, ovdje tek možemo notirati dvije činjenice. Najprije, Emir Sahiti je igrač Hajduka na posudbi u Šibeniku koji je jako dobro igrao na Šubićevcu. Sad ostaje za vidjeti hoće li se vratiti na Poljud ili će Šibenčani iskoristiti otkupnu klauzulu od 400.000 eura te ga angažirati kao svog igrača.

Drugo, spominjali smo da je želja Zoran Nižić, član momčadi Akhmat Grozny. Ovdje moramo malo povući ručnu jer s njim su, naime, čelnici 'bijelih' obavili razgovor tijekom prošlog prijelaznog roka (otprilike prije tri mjeseca), ali velik je bio nesrazmjer u financijama, odnosno onome što bi mu Hajduk mogao dati u odnosu na iznos kojega ima u inozemstvu. Dalje od želje i tog razgovora se za sada nije otišlo.

Uglavnom, bit će vremena za priču novih lica, ali i onih koji će otići s Poljuda. Šibensku epizodu možemo zaključiti time da je Hajduk upisao očekivanu pobjedu, ali sve do 57. minute i Livajinog pogotka domaćin je u najmanju ruku bio ravnopravan.

I za kraj - bio bi gušt dobiti Lokomotivu u zadnjem kolu i ispratiti je iz Prve lige. I to će ovisiti o drugim rezultatima, ali, eto, sljedeća sezona bi bila pravo osvježenje bez tog simbola neregularnosti i s novim,  pomlađenim Hajdukom.

Vaša reakcija na temu