Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Odlična partija Hajduka u nikad čudnijoj sezoni
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Odlična partija Hajduka u nikad čudnijoj sezoni

Ukupno nije dojam da Hajduk pobjeđuje zahvaljujući sucima, već na pogon trenera Kopića

Hajduk je razbio Cibaliju (4:0) u odličnoj utakmici, gdje protivniku nije dao ni gram nade da bi s Poljuda mogao otići neporažen. 'Bijeli' su izgledali baš onako kako svi priželjkujemo protiv slabijih protivnika, moglo se vidjeti puno tečnih akcija, kombinacija, šuteva iz daljine, a najbolji igrač utakmice bio je Adam Gyurcso koji se do sada potvrdio kao pojačanje.

Mađar je prvi put poentirao nakon lijepe akcije 'bijelih', u kojoj je Said ubacio loptu u šesnaesterac za Futacsa, a ovaj je glavom namjestio na volej Adamu koji je zakucao u mrežu. Sjajna akcija i majstorski pogodak!

Sve se to odvijalo u specifičnom ozračju, Torcida je bila smještena na Zapadu, navijala je i uživala u nadahnutoj partiji 'bijelih', no svakako je jedna od glavnih tema bilo priopćenje splitske navijačke skupine izdano uoči dvoboja, odnosno reakcije koje su uslijedile od predsjednika Ivana KosaNadzornog odbora i Našeg Hajduka. O večerama sudaca u restoranu Zrno Soli te odlasku u Vanilla bar na račun Hajduka, što navodi Torcida, kao i o tvrdnjama Kosa da je od njegova dolaska u klub praksa da na dan utakmice, prvenstvene ili međunarodne svim gostima pa tako i sucima osiguraju obrok, te da je to i praksa UEFA-e, u ovom trenutku nećemo polemizirati. Sve je na Nadzornom odboru koji mora ispitati cijelu situaciju, utvrditi činjenice i donijeti odluku. Mi možemo samo konstatirati da određene sudačke odluke u ključnim utakmicama sezone nikako nisu išle Hajduku u korist, a najradikalniji primjeri su kad je jesenas u poljudskom derbiju Hajduka i Dinama (2:2) momčad iz Maksimira izjednačila u 89. minuti u akciji gdje su im tri igrača prethodno bila u zaleđu, te drugi u zasigurno najvažnijoj utakmici proljeća, onoj polufinala Kupa protiv Lokomotive, kada kod rezultata 0:0 sudac Bebek nije htio suditi čisti kazneni udarac za Hajduk nakon prekršaja na Saidu, a 'bijeli' su na kraju prošli dalje poslije jedanaesteraca.

Bilo je u prvenstvenim utakmicama protiv Rijeke i Lokomotive i nekih pogrešaka u korist Hajduka (po Beusanu je Ismajli trebao biti isključen u prvom susretu, a u drugom je Radonjić postigao gol kojemu nije prethodilo zaleđe), ali ukupno nije dojam da Hajduk pobjeđuje zahvaljujući sucima, već na pogon trenera Kopića, koji je stabilizirao momčad te ga za sada sjajno ide, a i protiv Cibalije mu je momčad sjajno odreagirala. No, neka se sve preispita, pa NO donese zaključak je li Kos osramotio Hajduk ili nije napravio ništa što nije uobičajena praksa.

U svakom slučaju, ostaje zaključak da je ovo nikad čudnija sezona, u kojoj je Hajduk u finalu Kupa i ima priliku pobjedom nad Dinamom stići na samo dva boda do prvog mjesta, a ozračje je stalno napeto. Ne, nismo zaboravili Rudeš i trenutak u kojemu je Hajduk rezultatski dotakao dno (2:3), a Kos stavio mandat na raspolaganje NO-u, ali poslije toga je momčad na terenu sjajno odreagirala i pod novim trenerom Kopićem počela bilježiti samo pobjede.

Sada je opet napeto i svi zajedno ćemo iščekivati nedjelju i odluke nadzornika, no u isto vrijeme se nadamo novoj odličnoj reakciji s terena, Radoševićevim projektilima i povratku u golgetersku formu velikog pozitivca Futacsa. I porazu Dinama, naravno.

Vaša reakcija na temu