Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ohandza je prevaga i bila bi prava šteta olako ga pustiti na kraju sezone
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ohandza je prevaga i bila bi prava šteta olako ga pustiti na kraju sezone

Kopić je upisao i četvrtu pobjedu u gostima od kada je zasjeo na klupu

Hajduk je pobijedio Lokomotivu u Maksimiru (2:0) na krilima sjajnog Francka Ohandze i odmah otvorimo aktualnu temu o tome treba li Kamerunca zadržati i nakon lipnja 2018. godine... Po našem mišljenju definitivno - da. 

Frane Zolja je zabio sedam golova ove sezone, ali ono još važnije je što se radi o igraču koji u određenim trenucima donosi prevagu. Njegovi najvažniji golovi ove sezone su protiv Levskoga u Europi, kada je ušao kod 1:0 za Bugare pa zabio, a zatim i u Osijeku, gdje je majstorskim volejem doveo Hajduk u vodstvo u četvrtfinalu Kupa. Problematično je uvijek njegovo zdravstveno stanje, odnosno sklonost ozljedama, no sa zdravim Ohandzom Hajduk ima kvalitet više. Jednako kao i s Futacsem koji će, sasvim je izgledno, dobiti novi ugovor. Obojica su specifične građe i skloni ozljedama, ali različiti su tipovi napadača i svakako prevaga kada su u punoj formi. Ohandzi istječe ugovor na kraju sezone i bila bi šteta olako ga pustiti.

Prvo poluvrijeme protiv Lokomotive je bilo jako loše i bez prilika s obje strane, a crveni karton Doležala u 51. minuti usmjerio je vodu na Hajdukov mlin. Drugi žuti zaradio je igrač Lokomotive nakon starta na Lopezu, no posebno je bezobrazan bio kod prve opomene, kada je neoprezno startao na mladog Hajdukova vratara Leticu, koji je dobio prednost u odnosu na Stipicu.

Ohandzin volej za vodstvo iz 66. minute bio je kao iz udžbenika, nabacio mu je Said, a on je atraktivno poslao loptu u mrežu.

Hajduk pod Željkom Kopićem pobjeđuje, ali ne igra uvjerljivo. 'Bijeli' su od 81. minute uz vodstvo imali i dva igrača više, nakon što je Majer iz protesta nabio loptu. No, niti to nije 'bijelima' bilo dovoljno da utakmicu mirno privedu kraju. U trećoj minuti nadoknade je Šunjić umalo izjednačio, nakon dodavanja Capana s desne strane je pogodio stativu, a tek nakon toga je Ohandza svojim drugim pogotkom stavio točku na cijelu priču.

Mogao je Almeida ranije riješiti pitanje pobjednika, no nevjerojatno je što je promašio nakon centaršuta Juranovića. Za Huga, na žalost, ne možemo reći isto što i za Ohandzu, 33-godišnji Portugalac nije prevaga, Mario Branco nije s njim pogodio.

Za Hajduk je u ovom trenutku najvažnije što se opet vratio na diobu drugog mjesta. Tih 12 bodova zaostatka za Dinamom je pogotovo u Močvari nenadoknadiv minus, a baš je Lokomotiva simbol neregularnosti natjecanja, odnosno jedna od anomalija zbog koje se traži odlazak vodstva HNS-a.

Zaključimo ovu priču konstatacijom da je Kopić upisao i četvrtu pobjedu u gostima od kada je zasjeo na klupu, te da je sada sasvim izgledno da bi Hajduk, nakon plasmana u polufinale Kupa, mogao jesen zaključiti i na drugom mjestu u prvenstvu ili barem na diobi istoga. Za to mu treba još pobjeda protiv Intera na Poljudu...         

Vaša reakcija na temu