Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Opet treći
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Opet treći

Još samo Kup može ovu sezonu učiniti 'onom za pamćenje'

Hajduk je u Koprivnici odigrao utakmicu bez golova (0:0) i četiri kola prije kraja prvenstva pao je na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk imao puno veći posjed lopte od domaćina, ali mu to ni treći put ove sezone protiv istog protivnika nije donijelo ni pogodak, a kamoli pobjedu.

Podsjetimo, jesenas je u debiju na klupi Slaven Belupa trener Ivković s 'bijelima' odigrao istovjetnih 0:0, a u međuvremenu su Koprivničani na Poljudu slavili sa 1:0. U sva tri susreta je Hajduk dominirao, ali nije zabio. Osvojena su samo dva boda od mogućih devet u tim susretima, a izgubljene bodove protiv slabijih protivnika teško je nadoknaditi u ovakvom HNL-u.

Očekivali smo da bi baš ovo trebala biti Hajdukova sezona, ali trenutno je stanje takvo da su 'bijeli' opet treći, iza neuvjerljivog Dinama i bitno oslabljene Rijeke. Do kraja su ostala još četiri kola, ali objektivno još samo Kup može ovu sezonu učiniti 'onom za pamćenje', barem što se rezultatskog uspjeha tiče.

Najbolju priliku za pobjedu imao je Futacs u 26. minuti, nakon sjajnog centaršuta Juranovića s desne strane. Poslije neugodnog incidenta, koji je za svaku osudu, Mađar je opet na terenu izgledao rastrčan i željan igre, no nekako je kod cijele momčadi ostao dojam da nisu uspjeli ubaciti u višu brzinu, pa čak ni u samoj završnici to nije bila 'viktorija' na gol Slaven Belupa.

Sigurno je ovo period u kojemu se s više pažnje iščekuju potezi Nadzornog odbora glede novog predsjednika. Čekamo objavu novog natječaja, odluku na koji se period bira novi čelnik kluba, a potom će na tapet doći i pitanje novog sportskog direktora. Sličnu situaciju smo imali i u travnju prije dvije godine kada je smijenjen Marin Brbić. Tada je Marijana Bošnjak privremeno bila imenovana predsjednicom, a kasnije je natječajem izabran Ivan Kos, da bi se polako počela slagati nova garnitura sa sportskim direktorom Mariom Brancom i trenerom Marijanom Pušnikom koji je postavljen umjesto Damira Burića. Sada iščekujemo nova rješenja, s tim da ovoga puta odlazi sportski direktor, dok trener nije upitan.

No, svo to vrijeme, prije i kasnije, Hajduk je bio treći. 'Bijeli' su zadnji put drugo mjesto osvojili u sezoni 2011/12, a baš je ova sezona, u kojoj klub financijski dobro stoji, mogla i morala biti ta u kojoj će se napraviti pravi iskorak. Čak i prema tituli.

Ovako, vrh sezone, što se prvenstva tiče, ostaje trenutak kada je Hajduk došao na pet bodova zaostatka za Dinamom i u derbiju pred punim Poljudom imao priliku stići na minus dva. A Kup? Nekima od igrača, primjerice Juranoviću, to bi bio prvi seniorski trofej u karijeri. Zaslužio ga je borbenošću, igrom i zalaganjem, pa svi zajedno trebamo vjerovati da će se cijela momčad dodatno podići i mobilizirati za tu zadnju utakmicu koja ipak ovu sezonu može učiniti trofejnom.             

Vaša reakcija na temu