Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Osramotili Hajduk i vratili Lokomotivu u život
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Osramotili Hajduk i vratili Lokomotivu u život

Tko bi od ovih bio pojačanje u iti jednom ozbiljnijem klubu?

Hajduk je na Poljudu poražen od Lokomotive (0:1) u očajnoj, baš sramotnoj utakmici. Ne pamti se kada su 'bijeli' završili susret bez udarca u okvir, a ovoga puta im je to uspjelo čak i iz jedanaesterca, s obzirom da je Mijo Caktaš opalio barem pola metra od vratiju.

Ovo je Caktašu treći promašeni kazneni udarac u sezoni, nije bio uspješan ranije protiv Istre i Šibenika, te bi bilo krajnje vrijeme da se pokuša s nekim drugim izvođačem. U ovoj sezoni su još s bijele točke promašivali Jairo i Jradi.

Lokomotiva nikad nije bila lošija, došla je na Poljud kao totalni autsajder i posljednji sastav ljestvice kojega je Šibenik nabio 0:4 u prošlom kolu na njihovom terenu. U odnosu na momčad koja je prošle sezone osvojila drugo mjesto nemaju niti jednog igrača iz početne postave i glavni su kadnidat za ispadanje. Barem su to do danas bili.

Hajduk je, naime, u ovoj očajnoj sezoni imao priliku barem gurnuti Lokomotivu još više prema dnu. Sastav koji je ušao u Prvu ligu kao druga momčad Dinama i od sezone 2009/10 u elitnom rangu služi momčadi iz Maksimira za podizanje mladih igrača, sada je na rubu očaja, a u život ih je vratio - Hajduk. Ovaj blijedi Hajduk kojega je mučenje gledati.

Ponadali smo se da bi Paolo Tramezzani nešto mogao popraviti. Kriteriji su nam toliko pali da smo gotovo opjevali pobjedu na Šubićevcu, te se nakon poraza u Maksimiru tješili da smo dobro parirali igrom. No, ovo je bilo u rangu najgorih utakmica u zadnje dvije godine, a surova statistika govori o tri osvojena boda od mogućih devet u nastavku prvenstva i spuštanju na šesto mjesto prvenstvene ljestvice.

Sad se više i ne treba čuditi što je u ovom prijelaznom roku sve mrtvo. Stalno iščekujemo da nas iznenadi nekakav transfer koji bi bio zlata vrijedna kap vode u žednoj blagajni, ali nakon još jedne odgledane utakmice ne treba čuditi što baš i nema interesa za naše igrače. Tko bi od ovih bio pojačanje u iti jednom ozbiljnijem klubu?

Što se igre tiče, nije je bilo pa nemamo što ni komentirati. Gol je primljen nakon odigranog pasa preko Mujakića i ubačaja s desne strane, gdje je loše reagirao Atanasov, da bi se baš od njega lopta odbila nakon udarca Petraka, pri čemu je Kalinić bio nemoćan. Najbliže izjednačenju je bio upravo Mujakić, koji je pogodio vanjski dio stative udarcem u 84. minuti i to je bilo to. Ništa. Nula.

Vaša reakcija na temu