Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ova pobjeda 'bijele' ostavlja u utrci za naslov prvaka, ali daleko je to bilo od šampionske igre
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ova pobjeda 'bijele' ostavlja u utrci za naslov prvaka, ali daleko je to bilo od šampionske igre

Elez je pogriješio za gol Šibenika, ali se iskupio pogotkom za pobjedu

Hajduk je svladao Šibenik sa 2:1 u utakmici koja je bila neočekivano dramatična, s obzirom na igre gostiju u posljednje vrijeme. 

Nakon neuvjerljive igre, ali ipak osvojeneg boda (0:0) u Osijeku, Šibenik se činio kao idealan protivnik da se momčad malo rekupera, vrati samopouzdanje i nekom dobrom serijom u finišu opet zakuha borbu za naslov. Na kraju je pobjeda i ostvarena, ali uz neuvjerljivu igru, gdje ne bi bilo nezasluženo da su gosti osvojili bod.

- Sve osim Hajdukove pobjede bilo bi ravno pobjedi Makedonije protiv Italije, ogromno iznenađenje - rekao je Dean Računica u intervjuu za Dalmatinski portal par dana prije utakmice, no daleko od toga da je trener gostiju izveo na teren momčad koja je 'parkirala autobus' na vrh šesnaesterca i molila Boga da primi što manju porciju.

Šibenik je u početku visoko podigao zadnju liniju, pokušavao napasti, pa je i Lovre Kalinić imao nekoiliko jako dobrih intervencija.

S druge, pak, strane, 'bijeli' su u napadu imali jako puno prostora, ali su dosta i griješili. U otvorenoj igri je Hajduk došao u vodstvo u 32. minuti nakon idealne asistencije Marka Livaje za Filipa Krovinovića, najboljeg igrača utakmice.

Ako je netko tada pomislio da priča ide očekivanom kraju, gadno se prevario. Gotovo da se ponovila Istra, iako ovoga puta nije u prvom planu bio Nikola Katić, već Josip Elez. Istina, Emir Sahiti mu je odigrao jako nezgodnu i nerezonsku loptu, ali stoper 'bijelih' je mogao i morao bolje reagirati, pogotovo što kotira kao stoper kojemu je tehnika jača strana. No, pogriješio je, praktički servirao loptu spretnom strijelcu Mariju Ćuriću za 1:1.

Bila je to 54. minuta i dovoljno vremena za popravak pogreške, no uglavnom smo gledali jalove napade 'bijelih', uz nekoliko jako dobrih izlazaka u kontre šibenske momčadi.

A onda je došla 87. minuta i trenutak kada se Elez iskupio za pogrešku. Iz kornera mu je nabacio Krovinović, a on je glavom s tri metra poslao loptu u mrežu i spasio svoju momčad od blamaže.

Na kraju 'bijeli' jesu upisali nova tri boda, ali daleko je to od šampionske igre kakvu smo priželjkivali s ovim kadrom. Dean Računica je upisao i četvrti poraz na klupi Šibenika, ali ovoga puta je bio najbliži bodu, iako je razlika u kvaliteti igračkog kadra obilato na Hajdukovoj strani. Ova pobjeda 'bijele' ostavlja u utrci za naslov prvaka, ali daleko je to bilo od šampionske igre. 

Vaša reakcija na temu