Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ovaj Hajduk ima dušu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovaj Hajduk ima dušu

Na Poljudu je ostvarena dovoljna prednost da i ne pomišljamo na ništa drugo osim prolaza nakon uzvrata

Hajduk je pobijedio Tobol sa 2:0 i ostvario veliku prednost pred uzvrat, no gola statistika ne može u potpunosti dočarati ovu utakmicu, niti atmosferu nade i vjere u 'bijele'. Ova momčad ima dušu, ne pamtimo kada smo zadnji put s tolikim guštom iščekivali svaki sljedeći dvoboj, znajući da ćemo imati što vidjeti.

Baš svaki dodir s loptom Marka Livaje u prvom dijelu bio je komadić čarolije, nakon dugo vremena smo imali publiku na stadionu, ali i igrača čije poteze guštamo gledati. Bez obzira što će ovoga puta naslov junaka utakmice morati prepustiti drugome.

Bila je ovo velika večer Marina Ljubičića koji je postigao dva sjajna pogotka, ali i Emira Sahitija. Obojica imaju energiju koja je noćna mora za protivničke obrane, a gol za vodstvo bio je kombinacija agresivnosti, inteligencije i nesebičnosti, gdje je Sahiti dodao u poziciji u kojoj bi 90 posto napadača pucalo u vratara, a Ljubičić poslao loptu u mrežu.

Uf, koliko se ovdje tema otvara. Najprije, izostanak ozlijeđenog Stipe Biuka se nije osjetio jer Ljubičić ne da nije potonuo nakon promašaja protiv Lokomotive, nego kao da je ušao u susret riješen da još jednom pokaže kako zaslužuje podjednaku pažnju kao njegov kolega iz šampionske juniorske generacije.

Gergo Lovrencsics je pojačanje, te igrač sjajnog centaršuta, no Ljubičićeva reakcija kod drugog gola je također bila vrhunska. Jan Mlakar se ovoga puta podredio ekipi, zaigrao je lijevog veznog, zapravo svak na svoj način zaslužuje čestitke, no ipak ima detalja koji zaslužuju pozornost.

Prije svega ulazak u igru Simića umjesto Vuškovića. Mario je projekt kluba, već dva puta su ga minute dijelile od prodaje, ali transferi se nisu realizirali. U iščekivanju konačnog odlaska trener Jens Gustafsson odlučio je vratiti iskusnijeg stopera i tako učvrstiti obranu koja nije izgledala dobro u prošlom dvoboju. Tobol nije uspio ugroziti vratara Lovru Kalinića, obrana je ovoga puta izgledala puno bolje.

Praktički je iz aviona na teren istrčao Filip Krovinović koji je dočekan srdačnim aplauzom 11.141 gledatelja na Poljudu. On bi trebao biti važna karika u Hajduku koji je melem za dušu i trebao bi biti jedan od predvodnika generacije koja će napraviti nešto upečatljivo.

U Konferencijskoj ligi je cilj grupna faza koja donosi 2,9 milijuna eura, a svaka pobjeda još pola milijuna. Hajduk je napravio prvi korak ka tom cilju, na Poljudu je ostvario dovoljnu prednost da i ne pomišljamo na ništa drugo osim prolaza nakon uzvrata.

I dodajmo još da su pogodili svi koji su odlučili ovu večer provesti na Poljudu. Mišo Kovač je jedan i jedinstven, ali teško je ne naježiti se nakon 'Dalmacije u mom oku' u izvedbi Torcide. Što je utakmica bez navijača? Baš ništa.

Vaša reakcija na temu