Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovaj Hajduk zaslužuje više od 8374 gledatelja na utakmici!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Ovaj Hajduk zaslužuje više od 8374 gledatelja na utakmici!

Budite 12. igrač 'bijelih' već sljedećeg vikenda, kada se momčadi s Kantride može pobjeći na četiri boda razlike...

Hajduk je nakon 720 dana preuzeo prvo mjesto u HNL-u, momčad trenera Damira Burića igra borbeno, agresivno, onako kako dugo ne pamtimo, ali... U dvoboju protiv Lokomotive razočarao je podatak o 8374 gledatelja na utakmici.

U redu, za Dinamo je to u HNL-u nedosanjani san (osim u trenutku kada su braća Mamić bila iza rešetaka), o Lokomotivi da i ne govorimo. U Zaprešiću je delegat naveo da je nazočan 601 gledatelj, no Hajduk se ne može uspoređivati ni s jednom sredinom u domaćoj ligi i već protiv Lokomotive smo očekivali posjetu na tragu onih ljetnih, europskih, no ona je izostala...

'Bijeli' su 22. kolovoza probili rekord s prodanih 6517 pretplata. Protiv Lokomotive je prodano još 2400 ulaznica mimo pretplatnika i to je činjenični podatak s utakmice koja je donosila prvo mjesto.

Ova situacija nije nova jer krajem ljeta opuste tribine, što se dogodilo čak i kad je Hajduk igrao Europsku ligu (sjetimo se Zenita i AEK-a), a vrlo je upitna brojka od 16.000 gledatelja od prije dvije godine, kada je također Hajduk igrao s Lokomotivom i bio prvi na tablici (ostalo je 3:1) jer tada nije bilo brojača. Baratamo s podatkom da su tada 'bijeli' ostvarili prihod od 206.000 kuna (a bilo je manje pretplatnika), a sada od 104.000 kuna, što sugerira da je onda ipak moralo biti manje gledatelja na tribinama ili ih je velik broj ušao besplatno.

Zašto publika u još većem broju ne dolazi na Poljud? Ne vjerujemo da su cijene ulaznica od 40, 60 i 80 kuna, kakve će biti i za Rijeku, presudne. Dio gledatelja sigurno zaobilazi stadione jer radije bira prijenose Reala i Barcelone u odnosu na Močvaru, dok ima puno i onih derbi-navijača, koji se svakim novim euro-uspjehom gomilaju, a nakon ispadanja od Slovana su šalove i dresove spremili u ormar do sljedećeg ljeta. Takve očekujemo u HNL-u tek ako se dogodi baš neka utakmica koja odlučuje o prvaku.

U ovoj sezoni Hajduk je jednu priču gradio od susreta s momčadi Sillamae Kalev, pa do Slovana, a drugu nakon ispadanja iz Europe. U toj drugoj je bitno zadržati trend porasta broja gledatelja, a to će se dogoditi samo uz adekvatan rezultat na terenu. Nema više od 5.000 onih koji pristaju uz refren 'i kad gube i kad tuku...', to je realno stanje, a sad treba iskoristiti ovaj rezultatski 'bum' i učiniti sve da posjet protiv Rijeke bude na razini onih u europskim utakmicama.

Ovaj Hajduk zaslužuje da ga protiv Rijeke s tribina nosi barem duplo više gledatelja nego što ih je bilo kontra Lokomotive. Tako nam Vlašića, Balića, Milića, Kalinića i društva, na Poljudu se ima što vidjeti, a i ako vam se gadi Močvara, lako ćete se poistovjetiti s Burićevim 'klincima' koji su vodeći na tablici, iako igraju u neravnopravnim uvjetima, protiv privilegiranih klubova čiji kadrovi vode i HNS. Hajduk je senzacionalni lider u postojećim okolnostima i već protiv Rijeke zaslužuje veliku potporu s tribina. Zato budite 12. igrač 'bijelih' već sljedećeg vikenda, kada se momčadi s Kantride može pobjeći na četiri boda razlike...     

Vaša reakcija na temu