Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ovakav Posavec vrijedi i više od 1,8 milijuna eura!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovakav Posavec vrijedi i više od 1,8 milijuna eura!

Na prvo poluvrijeme stigao samo Posavec, u nastavku se priključili i ostali

Hajduk je na Poljudu svladao Slaven Belupo (2:0) u utakmici u kojoj su 'bijeli' pokazali dva sasvim različita lica. U prvom dijelu su gosti iz Koprivnice bili puno opasniji, te stvorili čak četiri jako dobre prilike, ali svaki put je izvrsno reagirao - Josip Posavec.

Hajdukov čuvar mreže najzaslužniji je što 'bijeli' nisu kažnjeni za bezličnih prvih 45 minuta, gdje su baš svi podbacili, a vratar je zaslužio najvišu ocjenu. Dodajmo još i to da Posavec definitivno vrijedi i više od 1,8 milijuna eura, koliko je cijena otkupa od Palerma. On sada brani za U-21 reprezentaciju, a za očekivati je da će u perspektivi biti i prvi čuvar mreže A-selekcije. Davno su prošla vremena kada su 'bijeli' isplaćivali velike odštete poput one od 2,3 milijuna eura za braću Sharbini Rijeci ili 1,5 milijuna za Ibričića Zagrebu, pa je baš neizvjesno hoće li se odlučiti na ovaj otkup. Posavec u ovakvom izdanju vrijedi svakog uloženog eura, bit će baš zanimljivo pratiti kako će se dalje razvijati ta situacija. Podsjetimo i na to da su 'bijeli' svoje vratare Lovru Kalinića i Karla Leticu prodavali za po 3 milijuna eura odštete.

U nastavku je preokret stigao s klupe. Igra se u potpunosti preokrenula ulaskom Gyurcsa, Mađar je sudjelovao gotovo u svakoj opasnoj akciji, a nakon njegovog nabačaja i odbijene lopte se u strijelce upisao Jradi. Bio je to sjajan šut sa 17 metara za 1:0.

Nakon tog pogotka je Hajduk preuzeo sve konce igre. Izlazak Tudora nije se ni osjetio jer je Stanko Jurić dosta dobro odigrao na desnom beku, poziciji koju valjda nije pokrivao još od kadetskih dana.

Gol za 2:0 pao je nakon najljepše akcije utakmice, kada je Nejašmić presjekao loptu i odigrao na krilo za Gyurcsa, ovaj dodao Caktašu, a Mijo je proslijedio na lijevu stranu do Jaira. Uslijedio je dribling i – samba! Lopta je završila u mreži, bio je to kraj priče ove utakmice.

Hajduk je s ovom pobjedom napravio novi veliki korak ka Europi, a utrka za treće mjesto trajat će do samog kraja. Prikazana igra protiv Intera i Slavena nije bila za nogometne sladokusce, ali piše se šest bodova, što je u ovom trenutku ipak najvažnije.   

Vaša reakcija na temu