Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ovo smo čekali!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovo smo čekali!

Čestitke svim akterima koji su nam omogućili da uživamo ove subotnje večeri!

Hajduk je razbio, potopio Rijeku na Poljudu! Ovo je bila partija kakvu smo čekali!

'Bijeli' su od starta dominirali, Rijeku su ostavili bez ikakve šanse da i promisli izbjeći poraz. Bila je to raspodija od igre, definitivno najbolja partija Hajduka ove sezone.

Baš svi u bijelom dresu zaslužuju pohvale, ali nekako nas se najviše dojmio Stanko Jurić. On je bio motor na krilima kojega su 'bijeli' imali leteći start. Cijelo prvo poluvrijeme se nalazio baš tamo gdje treba, njegova je energija beskrajna, a ima i onaj pozitivan hajdučki bezobrazluk. Upravo je Jurić bio strijelac za vodstvo, našao se na pravom mjestu nakon kornera i nogom pospremio loptu u nebranjeni dio mreže.

No, nisu 'bijeli' poveli pa stali. Dapače, izgledalo je kao da su dobili krila, a Riječani su se potpuno raspali, napucavali jedan drugoga loptom u leđa, nisu mogli složiti točan pas.

Plod takve igre bila su još dva pogođena okvira gola Jurića, s tim da je onaj prvi došao nakon najljepše akcije, kada je Caktaš ubacio, a Jairo propustio loptu. Još je Svatok promašio zicer glavom s pet metara.

Pribojavali smo se u tim trenucima kakvog 'zalutalog metka', no u 30. minuti je opet Jurić odigrao sjajnu loptu s desne strane, a Hamza je sa 14 metara precizno poslao u mrežu. Bio je ovo njegov prvi pogodak u sezoni, napokon je i Hamza napravio ono što je Caktaševa specijalnost, kao vezni igrač je ušao u priliku i poentirao.

Jako dobro su igrali Gyurcso i Jairo, makar se nisu upisali u strijelce. Hajduk je bio lepršav, rastrčan, imao ideju i kombinaciju, a može se reći i da je povratak Mije Caktaša u momčad bitno podigao 'bijele'. Sudjelovao je u igri, imao dosta preciznih pasova, a onda je učinio i ono što mu je specijalnost, nakon udarca Jaira i stative se našao gotovo na protivničkoj gol-crti pa ugurao loptu u mrežu, da bi u 50. minuti natrčao na povratnu loptu Gyurcsa i pospremio loptu u mrežu za 4:0!

Nakon toga se Rijeka predala, 'bijeli' su s lakoćom održavali prednost, a imali su i još prilika.

Sve čestitke za ovu partiju zaslužuju igrači i stručni stožer. Bila je ovo pobjeda koju smo dugo čekali i igra kakvu svi želimo gledati. Ne, ne treba se više osvrtati na nekakve serije bez pobjede koje su iza nas, valja isključivo gledati sadašnjost i budućnost, kako bismo svi skupa što češće uživali u ovakvim predstavama. Ovo je Hajduk! Čestitke svim akterima koji su nam omogućili da uživamo ove subotnje večeri!

Vaša reakcija na temu