Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ovoj momčadi će trebati puno više od pobjede nad Istrom da bi vratila izgubljeno povjerenje
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovoj momčadi će trebati puno više od pobjede nad Istrom da bi vratila izgubljeno povjerenje

Kao da su igrale dvije Istre, od kojih je pobijedila manje loša

Hajduk je na Poljudu svladao Istru sa 1:0 u još jednoj lošoj utakmici. 'Bijeli' su, doduše, dobro ušli u susret, imali su kontrolu igre, odigrali lijepu akciju u kojoj je Todorović prošao čuvara pa namjestio zicer Umutu, a u 26. minuti su imali 'mat u jedan' u vidu jedanaesterca. Tih 2:0 bi značilo kraj utakmice, no upravo se Umut pobrinuo da to tako ne bude, loptu je poslao u stativu za šesti Hajdukov promašeni kazneni udarac ove sezone. Do kraja su 'bijeli' sačuvali tu minimalnu prednost, ali uz igru na tragu onih zbog kojih i jesmo došli u situaciju da strepimo od borbe za ostanak.

Nakon susreta je Tramezzani okupio momčad na igralištu, a mene je na WhatsAppu dočekala poruka:

- Jel pita igrače hoćete li da igramo kao SPAL ili Benevento? 

Šalu na stranu, ali, slikovito rečeno, kao da su igrale dvije Istre, od kojih je pobijedila manje loša. No, pišu se tri boda s kojima je Hajduk slabašnim Puljanima pobjegao na 10 punata razlike uoči gostovanja u Osijeku i Rijeci. Dakle, nećemo se baš do te mjere tresti, ali ne ponovilo se nikad više da se u ovako kasnoj fazi prvenstva pribojavamo hoće li se 'fenjeraš' približiti na samo četiri boda zaostatka.

Što se tiče ostavljanja Mije Caktaša na klupi, do 15. veljače i kraja prijelaznog roka to ne smatramo predsjednikovom odlukom zbog nesmanjivanja ugovora, već jednostavno trenerovom jer je igrač u lošoj formi. Što se tiče postavljanja Nejašmića u prvih 11 i guranja Jurića na 'osmicu' to smo vidjeli još kod Oreščanina, i to u onoj najboljoj partiji i pobjedi 4:0 nad Rijekom. Sada je to izgledalo obećavajuće samo prvih pola sata, kasnije su pokvarili dojam, kao i cijela momčad, ali barem su tri boda ostala na kontu.

Dodajmo još i da je Vušković pokazao dvije nesigurnosti, nakon čega je spašavao povratnik u sastav Josip Posavec. Posebno je bila delikatna 60. minuta, kada je mladi stoper ničim izazvan odigrao loptu u noge protivniku, no kasnije je čuvar mreže bio pravovremen i spasio ispred Lončara. Istra je do kraja pokušavala pritisnuti, ali nije stvorila niti jednu čistu priliku.

Zaključak je da će ovom momčadi trebati puno više od ove pobjede nad Istrom da bi vratila izgubljeno povjerenje. Prva prilika za to je već u Osijeku, koji je na nevjerojatnih plus 19 i bori se za prvaka. S ovakvom igrom nemamo šanse, ali ajmo vjerovati da smo protiv Lokomotive dotaknuli dno, te da ćemo do kraja sezone vidjeti naznake uspona.

Vaša reakcija na temu