Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ozbiljan kiks protiv momčadi čiji najbolji igrač u Hajduku nije mogao biti niti u rotaciji
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ozbiljan kiks protiv momčadi čiji najbolji igrač u Hajduku nije mogao biti niti u rotaciji

Vrijeme je i da se zapitamo zašto Ljubičić i Biuk već neko vrijeme stagniraju

Šibenik je na Šubićevcu svladao Hajduk sa 2:0 u utakmici koju su obilježile nove ideje trenera 'bijelih' Jensa Gustafssona, a kasnije i brojni promašaji.

Kako će izgledati 'bijeli' bez Marka Livaje bilo je pitanje svih pitanja uoči ovog susreta. Bilo je tu još izostanaka standardnih prvotimaca, no s Katićem umjesto Eleza i Fossatijem na poziciji Josipa Vukovića, smatralo se da su 'bijeli' dobro pokriveni. Nedostajao je i Jan Mlakar, a tu je trener 'bijelih' iznenadio postavljanjem Diamantakosa, što se pokazalo promašajem.

Gustafsson je krenuo sa Čolinom na desnom beku, Lovrencsicsem ispred njega na krilu i Sahitijem u sredini, da bi nakon prvih 45 minuta sve to promijenio i praktički priznao pogrešku.

No, možda i ključan trenutak, ono važnije od svega navedenoga, dogodilo se u 20. minuti prvog dijela, kada je zbog ozljede morao izaći Filip Krovinović. U taboru 'bijelih' su sve učinili da ga 'zakrpe', više im je značio načeti Krovinović nego potpuno spremni Atanasov, što je tijek igre i pokazao.

'Bijeli' su, naime, u tih prvih dvadesetak minuta bili puno bolji, prijetili uglavnom preko Biuka koji je jednom tukao centimetar od stative, a drugi put je njegov pokušaj obranio Diamantakos (!). 

U nastavku je Gustafsson uveo Marina Ljubičića umjesto Diamantakosa. I tu počinje druga priča koja je obilježila utakmicu. Mladi Ljubičić je imao četiri velika promašaja i sigurno će još dugo sanjati vratara Rogića koji je bio prvo ime utakmice. U dilemi Diamantakos ili Ljubičić, uvijek bih prije izabrao našeg tića 2002. godište, ali vrijeme je i da se zapitamo zašto Biuk i on već neko vrijeme stagniraju, ne daju ono što su davali krajem prošle sezone, kada su nas doslovce oduševljavali.

Što se Šibenika tiče, najbolji im je igrač Marin Jakoliš, koji u Hajduku više nije imao mjesta niti u rotaciji. Upravo su braća Jakoliš zakuhala opasnost po desnoj strano u akciji kod prvog gola Šibenika, a kada se činilo da su se 'bijeli' obranili, loptu je prihvatio Mina, odigrao za Bačelić-Grgića, ovaj mu je vratio... Sve su to samo promatrali braniči 'bijelih', da bi potom Mina odapeo minu pod prečku nemoćnog Kalinića.

Nakon brojnih promašaja, Hajduk je u 84. minuti primio gol iz jedanaesterca kojega je realizirao Ćurić. Meni kontakt Katića nije izgledao kao prekršaj za najstrožu kaznu, ali ako VAR nije niti pozvao suca na dodatnu provjeru, onda su valjda vidjeli nešto što ja nisam.

Na kraju evo i odgovora na pitanje postavljeno u uvodu. Hajduk opet nije pokazao da može bez Livaje. Treneru na dušu ide što je sve ispremiješao, ali olakotna okolnost mu je izlazak Krovinovića, što je definitivno utjecalo na igru, te u nastavku serija promašaja. 'Bijeli' su stvorili dovoljno prilka za preokret, ali slaba je to utjeha. Do sada bismo obično konstatirali kako 'bijeli' ne pobjeđuju u derbijima, ali su uvjerljivi protiv niže rangiranih momčadi. Ovo im je bio prvi ozbiljan kiks protiv slabijih.

Vaša reakcija na temu