Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Pobijedila je bolja momčad
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pobijedila je bolja momčad

Ovo je značajna Hajdukova pobjeda i zbog nastavka sezone, gdje se u idućim kolima protiv Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca otvara prilika za novi zalet

Hajduk je u devetom pokušaju prvi put u gostima pobijedio u Goricu (3:1), čime je srušio neugodnu tradiciju, gdje je domaćin do sada imao šest pobjeda uz dva remija.

'Bijeli' su u prvom poluvremenu kontrolirali situaciju na terenu, makar je prvu ozbiljniju šansu imao domaćin preko Lovrića u 19. minuti. Hajduk je imao posjed, u tih 45 minuta je bilo 60:40, no teško su 'bijeli' dolazili do prilika.

Prvu pravu je u 31. minuti u pogodak pretvorio Jan Mlakar. Loptu mu je dodao Marko Livaja, koji je danas bio kapetan, a Slovenac je sa 13 metara majstorski pucao taman u trenutku kada je protivnički branič bio u raskoraku. Lopta se od stative odbila u mrežu.

Vidjeli smo potom stativu Livaje, gredu Steenvoordena, ali i pregledavanje situacije u kojoj je Simić gurnuo protivničkog igrača. VAR je pozvao suca Zebeca koji je procijenio da tu nije bilo prekršaja za najstrožu kaznu. 

Sve se posložilo idealno, pogotovo nakon što je u drugoj minuti nadoknade Muhammed idealno odigrao za Josipa Vukovića, a ovaj sa 20 metara topovski opalio tako da se lopta od grede odbila u gol. Vukoviću je to prvi pogodak u HNL-u i signal za navijača Hajduka koji je standardno brz na WatsAppu da nam pošalje poruku:

- J.... mater onome ko je dovea Vukovića i Mlakara.

Naravno da je cijelu treba staviti u debele navodnike.

S Hajdukom provjereno nema opuštanja. U drugi dio 'bijeli' nisu ušli jednako dobro, Gorica ih je pritisnula, preuzela posjed, a Lovrić je u 56. minuti svoj 100. službeni nastup okrunio pogotkom. Pokušavala je Gorica doći i do drugog pogotka, ali osim pokušaja Mitrovića iskosa s desne strane, kojega je obranio Josip Posavec, nisu znali stvoriti čistu priliku.

Sve dvojbe oko pobjednika je odagnao Livaja u 87. minuti. Nedugo nakon lijepog šuta za drugu pogođenu stativu, Mlakar mu je uzvratio asistencijom, a Livaja je iskosa s desne strane neobranjivo pogodio mrežu.

Na kraju smo otišli s dojmom da je ovaj Hajduk dovoljno jak da uistinu dobro zakuha borbu za vrh. Da, bili smo baš razočarani nakon ispadanja iz Europe, ali polako 'dolazimo sebi'. Osim konstatacije da 'bijeli' s Livajom i bez njega nisu ista momčad, možemo dodati da je ova startna momčad ipak najjača. Naravno, vratar broj jedan i kapetan je i dalje Lovre Kalinić, bez obzira na lošu epizodu u Tobolu i dobro izdanje Posavca kojega bi u klubu rado skinuli s platne liste, ali im ne uspijeva. Josip je dosta emotivno proživio povratak na gol, vratio se u susretu u kojemu su osvojena tri boda.

Što se igrača tiče, uvijek se može diskutirati o tome treba li prednost na lijevom boku dobiti Dolček ili Čolina, te u vrhu napada Mlakar ili Ljubičić. Imamo tu startere i standardne alternative, ali ostatak momčadi nije upitan, pa ni stoperske pozicije.

Ovo je baš značajna Hajdukova pobjeda i zbog nastavka sezone, gdje se u idućim kolima protiv Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca otvara prilika za novi zalet. Ljetna euforija je daleko iza nas. Nju ovoga puta nije inicirao rezultat, već želja navijača za Livajinim ostankom uz poruke 'ostani' pa kasnije i potpis Krovinovića. Nakon prizemljenja u Europi, sada se nekako sve vraća u normalu. A normalno je da Hajduk pobjeđuje momčadi koje su lošije od njega. Sada Goricu, a vjerujemo već u sljedećem kolu Slaven Belupo.

Vaša reakcija na temu