Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Pobjeda kojom je Hajduk potvrdio da je ozbiljniji nego ikad u zadnjih petnaest godina!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pobjeda kojom je Hajduk potvrdio da je ozbiljniji nego ikad u zadnjih petnaest godina!

'Bijeli' od promjene trenera igraju kao preporođeni

Hajduk je u Maksimiru svladao Dinamo sa 2:0, u utakmici u kojoj je opet oduševio igrom, te je od početka bio bolji protivnik.

Svi koji su gledali način na koji su Rijeka i Osijek igrali u Maksimiru moraju biti dodatno oduševljeni izvedbom 'bijelih'. Naime, Hajduk nije bio gost koji se došao braniti pa ako nešto izvuče iz kontre, već je momčad Valdasa Dambrauskasa od prvog sučeva zvižduka pokušala kontrolirati igru kroz posjed, što joj je dobrim dijelom uspijevalo.

Mnogi su nakon prvih 45 minuta možda bili iznenađeni intenzitetom derbija i mizernim brojem prilika, a podatak o samo tri prekršaja ukupno vjerojatno je jedinstven u povijesti utakmica ovih rivala. No, sve je to bila voda na mlin Hajduka, gdje je posebno dobro odigrao vezni red, raspoložen je bio Fossati, a također i Krovinović koji je i oduzeo loptu u akciji za pogodak.

Kad smo već kod tog trenutka iz 60. minute, Elez je sigurno jedan od najboljih tehničara među stoperima, a ovoga puta je odigrao dugu 'na trepavicu' Marku Livaji koji je primio loptu pored Theophilea, izašao sam ispred Livakovića i majstorski ga prebacio.

Bio je to još jedan trenutak čarolije bijele desetke, igrača koji je preporodio Hajduk. Novi trener Dinama Željko Kopić je uoči derbija izjavio da ima on boljih igrača od Livaje, ali na terenu to nije pokazao niti jedan. Sve je ostalo na 'bla, bla', praznim riječima, na radost brojnih Hajdukovih navijača koji su u velikom derbiju dobili novu potvrdu da je ova momčad 'bijelih' spremna na velika djela.

Elez se istaknuo dugom loptom i kod gola u nadoknadi za potvrdu pobjede. Opet je fenomenalno pronašao Livaju, koji je ovoga puta nesebično odigrao za Sahitija, a ovaj je poslao loptu u mrežu.

S ovom pobjedom je Hajduk prestigao Dinamo, što je podatak kojega se ne pamti u ovoj fazi prvenstva. Činjenica što momčad iz Maksimira ima utakmicu manje ništa ne mijenja, 'bijeli' od promjene trenera igraju kao preporođeni, te imaju stopostotan učinak. Dambrauskas se za sada pokazuje kao veliko pojačanje, Livaja je standardno bio igrač odluke, a cijela momčad zaslužuje veliki plus za ovaj podvig. Izdržali su do kraja!

Koliko god je velik gušt bio izbaciti Lokomotivu iz Kupa, toliko je još značajnija ova pobjeda, s kojom je Hajduk potvrdio da ove sezone uistinu misli ozbiljno. Ozbiljnije nego ikad u proteklih petnaest godina!

Vaša reakcija na temu