Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Pobjeda nad Istrom za Europu i mir u kući
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pobjeda nad Istrom za Europu i mir u kući

Vratio se Ohandza, a Sušić i Jefferson se upisuju u povijest kao stranci koji su bili Hajdukovi kapetani

Hajduk je pobijedio Istru sa 3:0 u utakmici koja je bila posebno važna za povratak samopouzdanja i novi bijeg na osam bodova prednosti u odnosu na Lokomotivu. Bila je ovo jedna od rijetkih utakmica koju su 'bijeli' bez većih problema priveli kraju. Gosti su tek jednom bili opasni, i to u otvaranju susreta, nakon što je Heister ukrao loptu Biljiju, a sve ostalo je pripalo Hajduku.

Hajduk je poveo prvijencem Lorenca Šimića. U 36. minuti je iz kornera nabacio Milić, a mladi stoper 'bijelih' je bio najviši u skoku i usmjerio utakmicu na Hajdukov mlin. Za Šimića je ovo velik dan, nakon seniorskog debija sigurno najveći trenutak karijere, zabio je važan gol za puno mirniji put 'bijelih' ka Europi.

I za Svena Tina Sušića je ovo bila utakmica za pamćenje. Ne toliko zbog dva realizirana jedanaesterca, koliko zbog činjenice da mu je od početka povjerena kapetanska traka. U povijesti Hajduka je jako malo igrača sa strane imalo tu počast. Pamte se 'zlatni kapetani' Bernard Vukas, Zlatko Papec, Dragan Holcer, Boro Primorac, a bilo je i onih poput Nenada Gračana ili Senijada Ibričića, koji su puno kraće imali tu počast. Sušić je inače treći izbor, ali nije na ovoj utakmici bilo Lovre Kalinića i Zorana Nižića, koji su ispred njega.

U 76. minuti je iz igre izašao Sušić, pa je traku preuzeo Jefferson. On je prvi Brazilac, koji je bio kapetan Hajduka u prvenstvenoj utakmici. Trener Burić ga hvali kao primjer ostalima, te logičan izbor nakon svega što pokazuje na treningu.

'Bijeli' su u subotu dobili i prvu predsjednicu, doduše privremenu, ali Marijana Bošnjak nije bila na utakmici, tako da ćemo je na Poljudu prvi put vidjeti u utorak, kad joj počinje mandat.

Utakmica s Istrom pamtit će se po još nekoliko detalja, prije svega jer je prvi put nakon 14. rujna 2015. godine i utakmice s Dinamom na teren istrčao Franck Ohandza. Ulaskom u igru u 84. minuti zaradio je veliki aplauz i već u prvoj akciji je dobio sjajnu loptu u prostor od Vojkovića, ali ga je stoper Istre sustigao i prilika je propala. Ohandzu je sada najvažnije pripremiti za ljeto i Europu, te na minimum smanjiti rizik od neke nove ozljede. Hajduku treba onaj snažni i i hitri Frane Zolja s početka prošle sezone jer daje momčadi drugu dimenziju.

U igru je ušao i Radčenko. Praktički ga nismo vidjeli od ljeta i poraza od Istre u Puli (4:1). Radi se o najbržem prvotimcu 'bijelih', koji je tek sada dobio minutažu nakon tog dvoboja u uvodu sezone.

Zaključimo na kraju da je Hajduk pobjedom protiv Istre dobio potreban mir pred finiš sezone, te je sada vrlo izvjesno da 'bijeli' neće dozvoliti Lokomotivi i Splitu da im ugroze treće mjesto.  

Vaša reakcija na temu