Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Pobjede protiv ovakvih protivnika bi za Hajduk trebale biti 'običan dan u uredu'
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pobjede protiv ovakvih protivnika bi za Hajduk trebale biti 'običan dan u uredu'

Promjena na klupi je dovela i do određenih rošada na terenu

Hajduk je pobijedio Rudeš sa 3:1, te tako napokon u sedmom pokušaju upisao prvu pobjedu u tekućem prvenstvu. Utakmica nije bila nimalo lagana, ali trener Zoran Vulić je u svom novom povratku na klupu 'bijelih' uknjižio tri boda, što je u ovom trenutku bilo najvažnije.

Promjena na klupi je dovela i do određenih rošada na terenu. Trener Vulić je kapetansku traku povjerio Miji Caktašu, čime je potvrdio ono što se od ranije znalo - on za kapetana voli imati domaćeg igrača, a Mijo je u prvih jedanaest bio jedini koji je dotakao omladinski pogon 'bijelih'. 

Upravo je Caktaš u 20. minuti doveo Hajduk u vodstvo. Bila je to sjajna akcija po desnoj strani, u kojoj je Jairo prevario svog čuvara, te centrirao, a Mijo se jako dobro snašao i glavom poslao loptu u mrežu. Zabio je Caktaš i gol iz jedanaesterca, a do tada je službeni spiker već odustao od prakse da glasno vikne ime strijelca, a navijači izgovore prezime. Publika to kod prva dva pogotka nije prihvatila, treći pokušaj nije imao smisla.

Drugi gol je zabio Ivanovski. Bio je sretan, presretan, ovo mu je prvi pogodak za 'bijele' iz igre, do sada je imao upisan samo gol u Zaprešiću iz jedanaesterca. Pratio je akciju, pucao glavom pa nogom i možemo se samo nadati da će tako nastaviti.

Dva igrača zaslužuju posebnu pozornost - Jairo i Gyurcso. Svaki je u svom poluvremenu bio izrazito učinkovit, prodoran, prolazio u situacijama 'jedan na jedan'. Jairo je čuvara poslao 'po ćevape' u akciji iz koje je Hajduk poveo, a pripremio je i još jednu stopostotnu priliku. Nisu se Brazilčevi čuvari ni oporavili od šetnje do fast fooda, a već ih je Mađar izvozao biciklama. Stara dobra finta mu je prošla barem tri puta, a notirajmo i da je asistirao za gol Ivanovskoga, te je srušen za jedanaesterac. Za one koji bolje pamte, Gyurcso je sličnu fintu prodao u finalu Kupa protiv Dinama u Vinkovcima. Prekršaj je u oba navrata bio čist, očigledan, ali jedanaesterac je dosuđen samo u ovoj splitskoj utakmici.

Hajduk je uknjižio tri boda, ali nije ovo bila baš briljantna partija. Rudeš je u prvom dijelu nakon primljenog pogotka preuzeo konce igre, te zaprijetio u nekoliko navrata, a šansu utakmice je promašio Mrkonjić, bolje reći Posavec je femonenalno obranio.

Pobjede protiv ovakvih protivnika bi inače za Hajduk trebale biti 'običan dan u uredu', ali toliko nam je ova momčad priredila neugodnih iznenađenja da nećemo opušteni gledati ni dvoboj Kupa protiv Vrapča. Vulić je u svoj novi mandat krenuo s pobjedom, ali još je dug put do hvatanja priključka s vrhom. Sljedeća postaja je Pula...

Vaša reakcija na temu