Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Poluvrijeme za pamćenje, bodovi na kontu, igra za zaborav
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Poluvrijeme za pamćenje, bodovi na kontu, igra za zaborav

Drugo poluvrijeme nije bilo dobro

Hajduk je pobijedio Goricu sa 1:0 u utakmici koju je obilježio fenomenalan ambijent na Poljudu, baš sjajno ozračje, s posebnim naglaskom na poluvrijeme, kada se dogodilo nešto što još nismo doživjeli.

- Torca eee, Torca ooo, Torca voli samo Hajduk Spalato - orilo je sa Sjevera, a uključivali su se i navijači s ostalih tribina.

Ambijent je bio toliko dobar da ga je šteta bilo kvariti čak i s pjesmom s razglasa. Takvih petnaestak minuta pauze je baš za ovjekovječiti, a nije rijetkost da navijanje na ovakvim utakmicama bude dojmljivije od onoga u derbiju.

Ajmo sad na teren. Trener Valdas Dambrauskas je u nedostatku Nikole Kalinića izveo na teren momčad u sustavu 4-2-3-1, s visoko isturenim Markom Livajom. I izgledalo je to jako dobro, 'bijeli' su imali puno više od igre u prvom dijelu, no promašivali su zicere (Mlakar, Mikanović), pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom.

Da se ne osjeti previše izostanak Lukasa Grgića, pobrinuo se ovoga puta Josip Vuković, koji je opalio iz voleja u 13. minuti, da bi se lopta na putu do mreže odbila od Jovičića taman dovoljno da prevari vratara Kotarskog. Hajduk, notirali smo već više puta, ima širinu kadra, Vuković je jako dobro odreagirao u ovom dvoboju.

Drugo poluvrijeme nije bilo dobro, Gorica je pritiskala visoko, a Hajduk se prečesto branio tako da bi samo Livaja ostao iza lopte. Dobar dojam iz tog dijela je izostao, čudno je bilo i što je trener u 69. minuti Mikanovića mijenjao Čolinom, a ne Lovrencsicsem, koji je ušao na desni bok deset minuta kasnije. 'Bijeli' kao da su spustili dvije brzine niže, ali sačuvana je minimalna prednost i upisana su nova tri boda.

Sljedeće kolo donosi derbi s Dinamom i novu nadu da se ovog proljeća može pobijediti i nekoga od vodećih. Dvoboj u srijedu je doslovce zadnja šansa da se sačuva kakva-takva nada u napad na prvo mjesto. Kontra Gorice, slično kao i protiv Šibenika, ostvaren je cilj, upisana pobjeda, ali ostaje dojam da ova momčad može i mora bolje. Zadnja prilika da to pokaže je protiv Dinama jer ako neće tada, onda ne znamo više kad će. Ili, pak, mi nemamo realnu sliku ovog Hajdukova kadra... Ne znam, pustimo ipak neka teren kaže svoje u srijedu...

Vaša reakcija na temu