Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Potvrda definitivno najlošije Hajdukove sezone od hrvatske samostalnosti
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Potvrda definitivno najlošije Hajdukove sezone od hrvatske samostalnosti

Iza nas je sezona koju možemo nazvati 'ne ponovilo se'

Hajduk je na Poljudu poražen od Rijeke (2:3) u utakmici kojom je definitno potvrdio najlošiju sezonu od hrvatske samostalnosti.

Iza nas je najranije moguće ispadanje od slabašnog europskog protivnika (Gzira), najranije opraštanje od Kupa (Gorica), a sada i potvrda petog mjesta, čime je izjednačen najlošiji plasman u HNL-u. I sve se to događa u sezoni kada Hajduk na igrače troši najviše ikada?!

Nema više te riječi za opisati razočaranje i debakl koji su nam 'bijeli' priuštili. Ostaje nam tek konstatirati činjenice, a jedna od njih je da je Igor Tudor preuzeo momčad na polusezoni na drugom mjestu, a završio je na petom..

Tudor je protiv Rijeke prvi put izveo momčad u istom sastavu kao prethodnu utakmicu. Momčad koja je pobijedila Dinamo je jako dobro ušla u susret, ali što to vrijedi kada je Rijeka iz prvog ozbiljnijeg prelaska centra zabila gol. Dimitrov je izašao na igrača koji je ubacio, a Vušković nije stigao pokriti Čolaka koji je poslao loptu u mrežu.

Hajdukovi stoperi su danas odigrali lošiju partiju, nisu bili blizu igrača, a i vratar Posavec je mogao bolje reagirati kod prvog i trećeg gola. Kod drugog gola Rijeke na prvi pogled se čini da je Vušković 'zaplivao', ali zapravo je cijelu akciju Dimitrov stajao dobrih pet metara iza zadnje linije obrane 'bijelih', te tako omogućio Čolaku da se ne nađe u poziciji zaleđa. Bugarinu je ovo bila možda i najlošija partija u bijelom dresu, a kako su igrali najbolje opisuje jedan komentar koji nam je poslan:

- Naša obrana se drži distance od dva metra. 

Hajduk nije uspio naplatiti svoju dominaciju, na kraju je imao debelo posjed na svojoj strani, ali slavili su Galović i društvo. Splitski stoper je u 93. minuti neshvatljivo ostao nečuvan u srcu šesnaesterca nakon kornera i glavom poslao loptu u mrežu. Galović je, inače, bio kadet Hajduka, a prvoligašku afirmaciju je stekao u zlatno doba RNK Splita, u momčadi s Rebićem, Križancem, Ercegom, Vojnovićem, Zagorcem, Vukovićem, Glumcem i ostalima. 

Uoči ove utakmice je održana maratonska Skupština, s koje je najvažniji zaključak da je udruga Naš Hajduk nedavanjem razrješnice iskazala nezadovoljstvo radom Uprave, odnosno predsjednika Marina Brbića. Brbić nije bio na utakmici protiv Rijeke, a još uvijek je otvoreno pitanje njegova odlaska, bez obzira na činjenicu što je dobio potporu Nadzornog odbora. NO je 'za', NH 'protiv', baš nas zanima kakva je biti konačna Brbićeva odluka tijekom tjedna. Već smo to i napisali - rezultat je nikakav, po njemu bi se trebao pokupiti istog trena, ali projekt kampa i neki drugi započeti procesi, očito su bili ključni da mu Nadzorni odbor da povjerenje. Makar je u tom dijelu Luka Domikulić iu NH-a nabrojao nekoliko započetih, a nedovršenih stvari, o čemu smo izvijestili sa Skupštine.

Bilo kako bilo, iza nas je sezona koju možemo nazvati 'ne ponovilo se'. Sramotno je za Hajduk da se više uopće i ne razmišlja o prvom mjestu, već se drugo postavlja za cilj, a i ono je nedokučivo od 2012. godine. Nisu utjeha ni mladi igrači, ovo je uistinu trenutak kada ne nalazimo niti jednu riječ optimizma za naredni period. Čeka nas još utakmica s Interom u Zaprešiću i onda dolazi kraj našim mukama, odnosno sezoni 2019/20, pravoj noćnoj mori za svakog hajdukovca. 

Vaša reakcija na temu