Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Prekid crne serije i veliki povratak Simića
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Prekid crne serije i veliki povratak Simića

Umut je zabio baš onako centarforski, iz kontakta i zaslužuje sve komplimente za ovaj potez

Hajduk je u gostima svladao Slaven Belupo (2:0), čime je ostvario prvu prvenstvenu pobjedu nakon 27. rujna. Momčad trenera Bore Primorca je zasluženo osvojila sva tri boda, makar nije oduševila u prvom dijelu.

Zapravo sve do gola Umuta u nadoknadi prvog poluvremena vratari gotovo da i nisu imali posla. Izgledalo je to baš loše s obje strane, najprije otužni ambijent bez gledatelja, zatim nula na termometru, ali i na terenu. Čulo se tek trenera domaćih Stipića gdje viče svojima 'ostani visoko'. I pokušavali su oni to, ali obrana 'bijelih' ovoga puta nije s tim imala problema, a i Krstanović je izgledao kao da je otromio, vidjelo ga se jedino kada bi jauknuo u pokušaju da iznudi prekršaj.

No, nakon prvih 45 minuta nije bilo ništa-ništa, već je bljesnula brza i točna akcija u kojoj je Jurić proigrao Jradija, ovaj Caktaša, da bi nakon njegova centaršuta Umut Nayir poslao loptu u mrežu. Umut je bio u teškoj poziciji, zabio je baš onako centarforski, iz kontakta i zaslužuje sve komplimente za ovaj potez.

U nastavku je Hajduk bio dosta bolji, igralo se brže, povezanije, a Slaven je prvu priliku imao tek u 82. minuti kod rezultata 0:2, kada je Posavec obranio pokušaj Parackog.

Na kraju je ukupan dojam da je pobjeda 'bijelih' apsolutno zaslužena, s naglaskom na jako čvrstu i odgovornu igru, gdje je protivnik izgledao potpuno bezopasno. 

Pojedinačno se najviše osjetio povratak u momčad Stefana Simića. Već u prvom dijelu se vidjelo koliko želi pokazati da su Tudor i Vukas pogriješili kad na njega nisu računali, a uz njega je i Vušković jako dobro izgledalo. Stoperski par je nakon dugo vremena bio bolji dio momčadi. Također je na visini zadatka bio i Stanko Jurić. U obrani čvrst i pravovremen, odnio je niz lopti, ali nije stavio šlag na tortu u 72. minuti, kada ga je Simić izbacio u idealnu priliku.

Komplimente zaslužuje i Jakoliš, odigrao je sigurno, dobro, a valja istaknuti i Caktaša, koji je igrao povučenije nego inače, ali je, kako je utakmica odmicala, sve bolje razigravao momčad.

Zaključak ove utakmice je da je Boro Primorac uspio prekinuti crni niz 'bijelih', a još od drugog poluvremena s Osijekom, najviše mu se isplatilo uvođenje Umuta. Nakon ovog susreta je jasno da se Simić vratio na velika vrata, a najvažnije je da je prekinuta serija utakmica bez pobjede, s tim da svih skupa čeka još puno posla kako bi Hajduk pobjegao s mjesta na tablici koje mu ne pripada ni po imenu, ni po tradiciji, a ni po kvaliteti igračkog kadra. 

Vaša reakcija na temu