Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Presudili nedostatak sreće i Oršićeva individualna kvaliteta
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Presudili nedostatak sreće i Oršićeva individualna kvaliteta

Da suđenje ne ostane u drugom planu pobrinuo se nakon susreta Zoran Mamić

Dinamo je u derbiju svladao Hajduk (3:1). Netko tko nije gledao utakmicu samo bi odmahnuo rukom i zaključio da je uobičajeno neuvjerljivi Hajduk doživio još jedan poraz od boljeg protivnika. No, to ovoga puta nije bio slučaj. Dvoboj je odlučila sreća i individualna kvaliteta majstora Mislava Oršića.

Ne pamtimo kada je Hajduk zadnji put stvorio toliko čistih šansi niti protiv momčadi s dna. Caktaš je naciljao stativu, Umut s dva metra pogodio gredu, Jakoliš zicer glavom poslao koji centimetar od stative, Dolčekov šut je skrenuo Perić, a Livakovićeva ruka izronila kada smo loptu već vidjeli u mreži... Zaboravili smo Umutovu situaciju jedan na jedan nakon loše vraćene lopte vrataru, da ne idemo sve do prekida, slobodnih udaraca...

'Bijeli' su poveli golom Vuškovića glavom s pet metara, a onda je uslijedio 'Oršić show'. U dvije minute je dva puta na istom mjestu 'ubio pauka', u 16. minuti je sa 18 metara postigao eurogol, a potom se sjurio od centra, gdje je proklizao Todorović, ušao u šesnaesterac, lažnjakom izbacio Simića i Jurića, pa opet naciljao rašlje. 

Taj Oršić je veliki promašaj Rijeke, kupili su ga, a nikad kod njih nije zaigrao službenu utakmicu. Slali su ga na posudbe u Celje i Koreju. Iako ide neka priča da je bio blizu Hajduka još kao igrač Inter Zaprešića, to nije točno. 'Bijelima' je, doduše, tada skrenuta pozornost na njega, ali tako im se ponudi na desetke igrača. Konkretniji pregovori nikad nisu postojali.

Derbi ovoga puta nije pokvario sudac, a milimetri su ga dijelili od toga. Hajduk je vodio u trenutku kada se dogodio kontakt Simića na Majera. Čak tri minute je vijećao VAR da bi Zebec išao pogledati snimku i na kraju zaključio da se igra dalje. Tko zna, možda je na njega utjecao i pritisak nakon Gorice pa nije htio svirnuti nešto što nije sto posto čisto. Naravno da nam nije drago kad Hajduk izgubi, ali nije li ljepše da derbi prođe bez repova? Nije li bolje da je u prvom planu Oršić, a ne Zebec? Da se priča o taktici, igračima, a ne o suđenju?

Da suđenje ne ostane u drugom planu pobrinuo se nakon susreta Zoran Mamić koji je zadnja osoba koja bi išta o poštenju i dijeljenju pravde trebala pričati. Na klupi momčadi iz Maksimira sjedi čovjek osuđen za izvlačenje novca upravo iz tog kluba. Čestitamo!

Vratimo se Hajduku. Trener Tramezzani je ostavio na klupi strijelca za pobjedu u Šibeniku Teklića i uveo Jradija. Učinilo nam se to u redu za ovakav susret zbog Jradijevih fizičkih kapaciteta i povratne trke. No, on Teklića uopće nije uveo, ostavio ga je sasvim sa strane, kao da nije vjerovao da mu ovaj u samoj završnici može nešto donijeti. A Hajduk u zadnjih dvadesetak minuta više nije bio toliko opasan, čak je na kraju primio i treći gol.

Ovo drugo je bilo korektno, Jakoliš je dosta bolji u ofenzivi nego na beku, a izmjene Umuta i Diamantakosa su već standardne. Jurić je dobro istukao dinamovce do žutog kartona, a onda je ekspresno zamijenjen.

Na kraju zaključimo da je Hajdukov dojam bolji od rezultata. To je slaba utjeha nakon poraza, ali tinja nada da bi se ova momčad mogla početi dizati. I to već od sljedećeg kola i Lokomotive.


Vaša reakcija na temu