Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Protivnik kombinira, Livaja rješava
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Protivnik kombinira, Livaja rješava

Livaja radi razliku, mi ga imamo, oni nemaju

Hajduk je slavio u Varaždinu (2:0), a komentar utakmice je najbolje sažeti u stih 'sve riješi Marko Livaja'. Trudili su se domaćini, igrali, razigravali, opasno prijetili... Raspoložen je bio Tonio Teklić, vanjskim felšom namjestio zicer Eleziju, zatim tukao malo preko gola sa 17 metara, driblao, razigravao... Opasno je zaprijetio i Postonjski, vratar Karlo Sentić je imao par sjajnih intervencija. U prvih 45 minuta je Varaždin zaslužio komplimente, ali na odmor se otišlo sa - 0:2. Kako?

Pa gol riješi najbolji igrač na terenu. I to u prvoj akciji kada su mu suigrači uspjeli donijeti loptu u protivnički šesnaesterac. Ubacio je s desne strane Lovrencsics, a Livaja primio loptu, pa je lijevom nogom kroz noge čuvaru poslao u nebranjeni dio mreže. Bio je to još jedan velemajstorski potez, gol kakvoga postižu i malonogometni sidruni najviše klase. 

U začetku akcije za drugi pogodak ključnu je ulogu odigrao napadač Varaždina Fran Brodić. On je ničim izazvan dodao čistu loptu u noge Emiru Sahitiju, potom je Hajdukov prvotimac prošao pored njega kao da ga nema, te dodao... Livaja je drugi put primio suvislu loptu u opasnoj zoni, te je nakon duplog pasa s Krovinovićem laganim udarcem poslao u mrežu. Opet velemajstorski, s lakoćom, kao na treningu. Naravno - gol riješi Marko Livaja. I to oba gola lijevom nogom. Desnu valjda čuva za Vitoriju Guimaraes.

Mogao se Brodić i te kako iskupiti za pogrešku, Teklić mu je namjestio dva zicera u 49. i 53. minuti. Prvi put je lagano prebacio vratara, ali pogodio vanjski dio mreže, a drugi mu je fenomenalnom paradom obranio Sentić. To je tako, Livaja radi razliku, mi ga imamo, oni nemaju. Hajduk je u tom trenutku imao samo dva udarca u okvir, ali i pobjedu u rukama.

Igra 'bijelih' nije oduševila, no piše se da je nakon dva prvenstvena gostovanja osvojeno šest bodova i to je daleko najbitnije. Od ostalih zaključaka kažimo da je Sentić na vratima odlično zamijenio viroznog kapetana Lovru Kalinića, a definitivno očekujemo bolja izdanja Hajdukova veznog reda jer previše su prostora i vremena imali Varaždinci u sredini terena, odakle su kreirali obećavajuće situacije pred golom 'bijelih'.

Što se Teklića tiče, on je ovog ljeta iz Hajduka prešao u Varaždin uz odštetu od nula kuna i 40 posto od sljedećeg transfera. I nakon ovog susreta ostaje dojam da vrijedi više ili je u najmanju ruku šteta što nije do kraja razvio svoj talent na Poljudu.

Utakmicu u Varaždinu je pratilo 6.947 gledatelja, što je najviše do sada u dva kola HNL-a, a tako će biti sve dok Hajduk ne odigra prvi domaći susret. Varaždincima, inače, ove sezone predviđamo miran put do ostanka, imaju dovoljno kvalitete da ostvare primarni cilj.

Hajduka, pak, sada čeka europska poslastica, ali za svladati Vitoriju Guimaraes će trebati puno življe i kreativnije izdanje nego ovo koje smo večeras gledali. Iako, tko bi imao išta protiv toga da protivnik opet kombinira, a Livaja rješava? 

Vaša reakcija na temu