Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Pušnik nije pogodio s Ismajlijem na Ben Chaimu, ali Hajduk ima rezultat koji daje nadu u prolaz
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Pušnik nije pogodio s Ismajlijem na Ben Chaimu, ali Hajduk ima rezultat koji daje nadu u prolaz

Trener 'bijelih' je očito izgubio živce s Juranovićem nakon njegovih pogrešaka protiv Dinama

Hajduk je u gostima poražen od Maccabija sa 2:1, ali krajnji rezultat svakako ostavlja nadu za prolaz u skupinu Europske lige. Izraelci su većim dijelom utakmice kontrolirali igru, bili dominantniji, ali u drugom poluvremenu su 'bijeli' pokazali da im mogu parirati, te umalo došli do potpunog preokreta.

Ovu utakmicu je definitivno obilježio dvoboj brzonogog Ben Chaima i Hajdukova Ismajlija, stopera od kojega trener Marijan Pušnik pokušava napraviti desnog beka. Izraelac je tu bitku debelo dobio, od samog početka je s lakoćom ulazio u prilike, ali nije imao rješenje za vratara Kalinića, koji je obranio čak četiri njegova opasna udarca.

No, Ben Chaim je režiser odlučujućeg pogotka, u 77. minuti je pretrčao Ismajlija, pravovremeno utrčao u prostor, pa poslužio Scarionea, kojemu je teže bilo promašiti, nego pogoditi mrežu za 2:1.

Pušnik je očito izgubio živce s Juranovićem nakon njegovih pogrešaka protiv Dinama, a kap koja je prelila čašu bio je lagan prolaz Fernandesa pored njega ze četvrti gol. S Ismajlijem je pokušao već u Osijeku, a sada je ponovio isto. Sličnih problema imao je i Pušnikov prethodnik, pamtimo da je Burić u nedostatku rješenja znao i Tudora stavljati na desni bok, a upravo on je od Juranovića, koji je stigao na Poljud kao vezni igrač, napravio desnog beka.

Ova priča puno govori i o lošoj politici dovođenja igrača, gdje se 'bijeli' od odlaska Vršajevića ne pojačavaju tamo gdje nemaju baš nikakva rješenja, a gomilaju igrače na nekim drugim pozicijama, pa tako Maganto komodno može ostati u Splitu da nitko i ne pita što je s njim. Dodajmo još samo da je Pušnik bio oduševljen Juranovićevim izvedbama tijekom priprema, pa se tada ovaj problem nije toliko ni potencirao, a tek sada je stigao na naplatu.

Inače, Maccabi je puno bolje ušao u utakmicu, domaćin je dominirao cijelo prvo poluvrijeme, a pogodak za vodstvo postigao je dalekometnim projektilom Albermana u 9. minuti, gdje inače vrlo dobri vratar Kalinić nije uspio reagirati.

S obzirom na igru u prvih 45 minuta, tih 1:0 za domaćine je bio i solidan rezultat za 'bijele', ali onda je na drugo poluvrijeme izašao neki sasvim novi Hajduk. Kao da se ponovila priča iz Iasija, 'bijeli' su izašli visoko, napravili pritisak, a onda im je pomogao i vratar, ali ne Grahovac, nego Rajković, pa je pogrešnim ispucavanjem omogućio Jeffersonu asistenciju, da bi mu Said sasvim iskosa s lijeve strane 'kroz uši' poslao loptu u mrežu. Bravo za Saida, bila je to vrhunska reakcija, topovski udarac.

Svojim prvim golom za Hajduk usmjerio je Said 'bijele' ka prolazu protiv Iasija, a sada je isto napravio i s Maccabijem, no nije mu se priključio Ohandza, koji je u 74. minuti na dodavanje Vlašića propustio nokautirati domaćina.

Na kraju smo u prvoj minuti nadoknade vidjeli i djelić čarolije Benayouna, koji je gurnuo kroz noge loptu čuvaru za Ben Chaima, nakon čega je ovaj pao. Sigurni smo da bi to u HNL-u bio čisti jedanaesterac da je preko Ismajlija pao napadač Dinama, a ovako je Ben Chaim opravdano dobio žuti karton za simuliranje.

Zaključak ove utakmice je da je Maccabi ukupno bio bolja momčad, ali Hajduk ima rezultat koji mu daje nadu da će proći dalje, zaraditi još 2,4 milijuna eura i osigurati sebi skupinu Europske lige. 'Bijeli' će, kao i protiv Dnipra i Libereca, na Poljudu loviti gol zaostatka. Nadamo se da će treća ovoga puta biti i sreća, odnosno da će Pušnikova momčad preskočiti ovu izuzetno zahtjevnu prepreku.     

Vaša reakcija na temu