Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Raspad sistema u Maksimiru, Hajduk ne smije izgubiti Tommyja
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Raspad sistema u Maksimiru, Hajduk ne smije izgubiti Tommyja

Ovom je sastavu potreban ozbiljan remont, ali pitanje je hoće li se i ovog ljeta moći uložiti ozbiljniji novac u pojačanja

Hajduk je u uzvratu protiv Dinama u Maksimiru pao bez ispaljenog metka. 'Bijeli' su od starta izgledali loše, stajali daleko od igrača, a mladi je Brekalo već u 2. minuti iskoristio izlet Velazqueza u napad, utrčao u prazan prostor, da bi nakon asistencije Šovšića plasirao loptu u mrežu.

Do kraja je to bila agonija, gdje je Fernandes s još dva pogotka povisio na 3:0, a Soudani postavio konačnih 4:0.  'Bijeli' su izgledali kao razbijena vojska. Ukupno u dvije utakmice polufinala Kupa Hajduk nije pokazao ništa, a kad sagledamo cijeli proljetni dio sezone, jedina prava pobjeda bila je baš nad momčadi iz Maksimira, ali u prvenstvu. Sve ostalo bilo je kilavo.

Ova Hajdukova momčad nema baš nikakvu perspektivu, a samo su tri igrača na kojima se može ozbiljnije zaraditi (Kalinić, Vlašić i Sušić). Ovom je sastavu potreban ozbiljan remont, ali pitanje je hoće li se i ovog ljeta moći uložiti ozbiljniji novac u pojačanja, s obzirom da dug još nije do kraja vraćen. Nakon što je stigla odšteta od Caktaša, predsjednik Brbić je isplatio sve zaostatke zaposlenicima i na tome mu valja skinuti kapu, ali ipak je teško prihvatiti da je ovo što gledamo na terenu maksimum od onoga što se moglo selektirati, a pogotovo se bojimo na što će to sličiti ako odu još ova dva-tri igrača koja imaju milijunsku vrijednost.

Naravno da sve skupa moramo promatrati u svjetlu najnovijih događanja u klubu, gdje je pet članova Nadzornog odbora izglasalo smjenu Brbića, nakon čega su Vučević i Pavasović Visković dali ostavke, a ugovor nije produžio ni Andrić. No, više od svega mogao bi se osjetiti izlazak Tommyja iz Nadzornog odbora.

Za četvrtak je najavljena presica, na kojoj će biti Tomislav i Zoran Mamić. Tommy će izaći iz Nadzornog odbora jer ne želi biti pijun u tuđoj partiji šaha. Pet članova NO-a: Marasović, Šalinović, Santini, Krnić i Marinov izglasali su Brbićevu smjenu, što jest demokracija, ali činjenica je i da se Zoran Mamić ima zašto osjećati izigranim.

Petorka iz NO-a već ima pripremljena nova rješenja, ali čeka da se provede natječaj i logično je da se Mamić tu ne vidi. Još nema odgovora hoće li Tommy i dalje kao sponzor davati izdašan novac u klub, s obzirom da mu ugovor istječe 1. srpnja. Tomislav i Zoran Mamić u dvije sezone klubu daju cca 7,5 milijuna kuna, što je jednako kompletnoj odšteti za Caktaša i bili su upečatljiv oslonac klubu u jako teškim vremenima za Hajduk, a potpisom ugovora s udrugom Naš Hajduk dali su podršku dugoročnom projektu razvoja Hajduka kao 'narodnog kluba' s krajnjim ciljem da navijači 'bijelih' otkupe dionice. No, od trenutka kada je Guste Santini promijenio stranu, dovedeni su u situaciju da u podijeljenom NO-u samo statiraju.

Da se razumijemo, ovom Hajduku su potrebne korjenite promjene, pogotovo na sportskom planu, ali nitko ne može osporiti da je na financijskom napravljeno puno, da je klub vratio cca 100 milijuna kuna duga. I stoga Hajduk ne smije gubiti najjače privrednike, sponzore koji su uložili u trenutku kada nitko nije htio, kada su 'bijeli' igrali 'čistog' dresa.

U prvi saziv Hajdukova Nadzornog odbora izabrani su ljudi koji su puhali u istu krmu, koji su bili jedinstveni i kad su odbili nastupiti u Maksimiru, za što su i kažnjeni, a sada se samo nadamo da Marasović i ekipa znaju što rade. Za početak bi bilo dobro da Brbiću ponude mjesto nekakvog financijskog direktora i pokušaju objasniti Tommyju zašto je kao jedini član NO-a koji je uložio ozbiljan novac praktički doveden u poziciju da ga se uopće ne konzultira kod važnih odluka.

Za Vučevićem i Andrićem nećemo žaliti iz jednostavnog razloga što ne smatramo da su napravili dobar posao. Odradili su svoje pošteno, najbolje što su znali u datim okolnostima, ali tu ima dosta prostora za poboljšanja.

Može Burić žaliti za njima koliko god hoće, ali i ovo što smo gledali u Maksimiru plod je nekakve selekcije koja nije pogođena. U redu, nije se izgubilo 5:0 kao s Tudorom, ali ovih 4:0 je pravi debakl. Još gore od samog rezultata je dojam koji je ostao, činjenica što su u svakom duelu Dinamovi igrači bili brži, spretniji, željniji uspjeha. Momčad Hajduka je definitivno zrela za potpuni remont.          

Vaša reakcija na temu