Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Razočaravajući remi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Razočaravajući remi

'Bijeli' jesu bili bolji, ali opet ne dovoljno za pobjedu

Hajduk je protiv Gorice na Poljudu odigrao razočaravajući remi bez golova, čime se samo produžuje polemika oko igre prve momčadi i trenera Jensa Gustafssona.

'Bijeli' jesu bili bolji, ali opet ne dovoljno za pobjedu. Ovoga puta je starter bio i Marko Livaja, no niti to u konačnici nije značilo povratak pobjedama. Livaja je bio blizu golu, glavom je loptu poslao u stativu u devetoj minuti, još je u 83. iz voleja lijevom nogom tukao preko grede, no ovoga puta se nije upisao u strijelce.

Trener Jens Gustafsson je na klupi ostavio do sada standardne Simića i Sahitija. Uvođenje Katića u početnu postavu ima smisla, s utakmicama bi on trebao postati prvi stoper 'bijelih', no ne možemo se oteti dojmu da Sahiti zaslužuje biti starter. U Šibeniku ga se, uslijed rotacija u momčadi, gurnulo u sredinu, a sada na klupu. Kačaniklić ništa nije napravio, a Sahitija samo treba vratiti u onu energiju s početka sezone, kada je bio najhitriji i najagresivniji igrač.

Što se Biuka i Ljubičića tiče, možemo samo ponoviti rečenicu iz prošlog osvrta, u finišu prošle sezone su nas oduševljavali, a sada kao da ne napreduju. Sjetite se samo što je Biuk napravio Gorici u prošlom susretu na Poljudu, kako se okrenuo između dva igrača i majstorski poentirao. 

Ono što je najviše smetalo u ovom susretu je to što 'bijeli' nisu imali moć pojačati ritam do kraja. Od prve do zadnje minute izgledali su isto. Očekivali smo kod 0:0 da će barem zadnjih dvadesetak minuta sabiti protivnika u njegov šesnaesterac, ali to se nije dogodilo. Gorica se branila s desetoricom iza lopte, a u rijetkim kontrama nije ozbiljnije ugrozila Kalinićeva vrata, no njima je bod na Poljudu bio puna šaka brade.

Najbolji dio utakmice je bilo skandiranje 'Bila boja je boja' s Istoka, publika je gurala 'bijele' prema naprijed do samog kraja, nismo čuli ozbiljniji zvižduk s tribina u 90 i kusur minuta, ali niti to nije pomoglo. Potez vrijedan izdvajanja je Fossatijeva asistencija za Melnjaka u 29. minuti, kada je vratar Kotarski obranio u situaciji jedan na jedan i to je sve.

Na kraju moramo konstatirati da je Hajduk nakon reprezentativne stanke u susretima sa Šibenikom i Goricom osvojio jedan od mogućih šest bodova, što je svakako razočaravajuća činjenica. Mogao je Melnjak u 94. minuti baciti potpuno drugačije svjetlo na ovaj susret, ali nije. Promašio je zicer s pet metara. I sad, treba li smijeniti Gustafssona ili Melnjaka? Do sljedećeg susreta se najvjerojatnije neće događati ništa, a sljedeći ispit je već u utorak protiv trećeligaša Belišća u Kupu. Valjda ćemo barem to dobiti...

Vaša reakcija na temu