Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Remi je realan
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Remi je realan

Fossatijeva pogreška je kumovala golu gostiju, a 'bijeli' su postali opasni kada se trgnuo Livaja

Hajduk i Dinamo su odigrali 1:1 u utakmici u kojoj su 'bijeli' u najmanju ruku bili ravnopravni, bez obzira na pogrešku Marca Fossatija koja ih je već u 16. minuti dovela u rezultatski zaostatak.

Trener Paolo Tramezzani je na teren izveo istu jedanaestoricu kao u prošlom kolu protiv Rijeke, što mu se i ovoga puta vratilo na dobar način. Hajduk je bio dominantniji u posjedu, u prvom dijelu 58-42 posto, pokušavao nešto kreirati prema naprijed, no nije baš jednostavno doći do čiste prilike protiv Dinama. Pogotovo kad ima konfornu situaciju i rani rezultatski plus.

Fossatijeva izgubljena lopta je u prošlom kolu dovela do prvog gola Rijeke, a ovoga puta mu je oduzeo Petković, te odmah centrirao za Majera koji je glavom poslao u mrežu. Talijan na posudbi iz Monze nije odigrao dobru utakmicu, gosti su ga uspješno zatvarali i u začetku kreacije napada, tako da mu ukupan učinak nije bio za pozitivnu ocjenu.

Hajduk se probudio kada se trgnuo Marko Livaja. U prvih pola sata ga se nije puno vidjelo, a onda je u zavšnici prvog dijela kreirao tri opasne situacije, pri čemu je asistencija za Stanka Jurića bila onaj njegov 'magic touch', no Jurić u velikoj šansi za 'bijele' nije pogodio mrežu, vratar Livaković je uspio nogom skrenuti loptu.

Hajduk je u 44. minuti izjednačio nakon pogreške Lauritsena koji je izbio loptu ravno na nogu Livaji, a ovaj je pospremio u mrežu. Bilo je to po igri sasvim zasluženo izjednačenje.

U nastavku je Tramezzani uveo Diamantakosa umjesto Ljubičića, što nam nije baš najbolje sjelo. Nije Ljubičić imao upečatljiv učinak, ali draže nam je gledati naše juniore. Čak i po cijenu rezultata. Diamantakos je po dolasku u Hajduk zabio sjajan gol Slaven Belupu i tada smo pomislili 'to je to', no prevarili smo se. Nakon toga se još samo jednom upisao u strijelce. Radi se o napadaču koji se stalno izvlači po loptu, nije klasičan 'killer', a mogao se u 91. minuti proslaviti, no na dodavanje Jurića je pogodio gredu. Šteta.   

Što se trenera Tramezzanija tiče, tu ćemo konačan zaključak izvući na kraju sezone. Istina je da nije u planu za nastavak suradnje, ali dok god odluka nije službena, sve se može promijeniti. Što se 'slučaja Adidas' tiče, nije tu najveći problem što je obukao tu marku trenerke, nego što je nije htio promijeniti kad mu je na to skrenuta pažnja. On je jako težak za suradnju čak i nadređenima. Rekli bismo - svima osim igračima. Takav je tip, prvotimcima je sto posto posvećen, a za ostalo ne mari, čime nepotrebno na sebe navlači kritike. I ovoga puta je pokazao da je težak na izmjenama, ostao je na onoj jednoj s poluvremena. Pa čak i u zadnjih dvadesetak minuta kada se igralo praktički bez sredine terena, te se činilo da bi osvježenja dobro došla.

Što se suđenja tiče, u 75. minuti je nakon ubačaja Biuka lopta pogodila Lauritsena u ruku. Sudac Pajač je procijenio da je bila uz tijelo, a VAR-soba nije reagirala, što je značilo da su dijelili njegovo mišljenje.

Na kraju je remi ipak realan, a Hajduk je sada na četiri boda zaostatka za Rijekom i s dobrim rasporedom do kraja. Sljedeći ispit je Varaždin u gostima, utakmica u kojoj 'bijelima' igra samo pobjeda.

Vaša reakcija na temu