Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Rijeka - Hajduk 3:0 b.b.
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Rijeka - Hajduk 3:0 b.b.

Edoardo Reja je prokomentirao da je ova momčad 'bijelih' slabija od one koju je on vodio

Hajduk je na Kantridi poražen od Rijeke sa 3:0 nakon grozne, očajne partije, gdje 'bijeli' cijelu utakmicu nisu uspjeli odigrati niti jednu suvislu akciju, sastaviti dupli pas ili izaći u kontru. Jedina prava prijetnja bio je slobodan udarac Caktaša i nakon toga pokušaj Vukovića nakon odbijanca, ali bilo je to malo, premalo.

Naravno da će se sad opet pokrenuti pitanje trenera i da ovo odugovlačenje odgovara jedino Hajdukovim protivnicima, ali nema opravdanja za igru kakva je prikazana na Kantridi, odnosno igrači moraju podnijeti dobar dio odgovornosti. Nakon susreta čuli smo komentar 'Rijeka - Hajduk 3:0 b.b.' i smatramo da on najbolje oslikava prikazano na terenu.

Baš nitko nije očekivao tako laganu pobjedu domaćina, koji je ipak oslabljen u odnosu na prvi dio odlascima Kramarića, Krstanovića, Kvržića i Jajala, no od prve sekunde je Rijeka bila dominantna, a Hajduk nemoćan. Domaćin je već u 13. minuti imao 2:0 i priča je bila gotova.

Prvi gol Rijeke pao je nakon loše reakcije Vasilja, koji je inače cijelu ovu utakmicu bio indisponiran. Jugović je uspio ugurati loptu u mrežu, ali Hajdukov lijevi bočni mogao je odlučnije, agresivnije reagirati, spriječiti ga da pošalje loptu u mrežu.

Bijelima je nedostajao virozni Lovre Kalinić, kojega je zamijenio novopridošli Marko Ranilović. Kod drugog gola bilo je tu peha, lopta je nakon udarca Balaja udarila u Milovića i odbila se od stative u mrežu. Kalinić je definitivno jedan od glavnih aduta 'bijelih', ali ovoga se puta moralo bez njega. Ranilović je u debiju primio tri gola, no krajnji rezultat posljedica je očajne igre cijelog kolektiva.

Gdje je nestao Sušić? Eto još jednog pitanja koje se postavlja nakon ove utakmice. On bi trebao biti kvalitet više za Hajduk, igrač dominantan u odnosu na protivnike, koji će prema naprijed stvarati višak. Sušić trenutno djeluje bezidejno, uglavnom dribla u mjestu i nije ni sjena igraču koji se jesenas nametnuo kao glavna poluga ove momčadi.

U ovoj priči moramo spomenuti i to da je Josip Radošević agresivnošću u začetku uništio dosta pokušaja 'bijelih', a nije štedio ni svoje Dugopoljce Caktaša i Balića. U veznoj liniji domaćih igrao je i Bradarić, koji je pružio vrlo dobru partiju, te imao i dva opasna dalekometna pokušaja, a Rijeka je definitivno dobila bitku u sredini terena, gdje je posebno dominantan bio još jedan bivši hajdukovac - Anas Sharbini. O da, prošla su ta vremena kada je Hajduk kupovinom braće Sharbini spašavao Rijeku od bankrota (platio ih je 2,3 milijuna eura). Ahmada smo sreli ispred Kantride, kaže da više i ne igra nogomet, upisao je trenerski tečaj...

Ako možemo izdvojiti svijetlu točku, onda je to bio Andrija Balić. Najmlađi na terenu, a nekako najborbeniji, željan igre, odlučan nešto napraviti. No, ovoga puta ništa nije štimalo, izostala je suradnja, pa je Gotal u napadu ostao odsječen, a ideja s Milevskim usamljenim u špici djelovala je groteskno jer Ukrajinac je igrač koji zna gurnuti loptu u prostor za drugoga, a nije dovoljno moćan da sam pobjegne obrani.

Istina, Hajduk igrom nije oduševio ni protiv Slaven Belupa, ali se pokrio rezultatom. Ovoga puta izostalo je jedno i drugo, a i Hari Vukas djelovao je kao čovjek koji moli Boga da se prekine ova noćna mora u kojoj on obnaša dužnost trenera čekajući da se uprava više dogovori s Edoardom Rejom. No, u trenutku dok ovo pišemo potpis talijanskog trenera još nije na vidiku. Pregovori su se beskrajno otegli i otišli smo s Kantride u situaciji gdje ni jedna ni druga strana nije imala što za reći. Reja je, doduše, prokomentirao kako je ovaj Hajduk slabiji od onoga kojega je ranije vodio, te obrazložio kako je tada trenirao i Anasa, koji je u ovom Jadranskom derbiju radio razliku na strani domaćina. No, kažemo o novom angažmanu nije htio. Na temu već se odavno izjasnio Goran Vučević, koji je nakon ovog poraza samo prisnažio: 'Daj Bože da Reja pristane'.    

Vaša reakcija na temu