Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Sahitijeva čarolija i potpuna kontrola zbivanja na terenu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sahitijeva čarolija i potpuna kontrola zbivanja na terenu

Zanimljivost je bio flaster Bruna Gode na Marku Livaji

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo (2:0) u utakmici u kojoj su 'bijeli' bili dominantni od prve do zadnje minute. Nije bilo one 'crne rupe' u drugom poluvremenu, momčad trenera Jensa Gustafssona ni u jednom trenutku nije dozvolila protivniku kontrolu igre kroz posjed, može se reći da je ovo bila najbolja partija 'bijelih' u dosadašnjem dijelu sezone.

Zanimljivost je bio flaster Bruna Gode na Marku Livaji. Koprivničani su sve snage uložili u obranu, momčad koja nije primila pogodak na gostovanjima u Maksimiru i Gradskom vrtu, krenula je po već isprobanom receptu, gdje je najistureniji igrač debelo na svojoj polovici, a još su i Livaji nalijepili 'policajca', igrača sa zadaćom da ga, što se kaže, prati i do zahoda.

U 35. minuti je Emir Sahiti primio loptu na 40 metara od vratiju i sjurio se prema šesnaestercu. U putanji kretanja mu je bio Marko Livaja s, naravno, Godom na leđima, ali je na vrijeme otrčao, a igrač Slaven Belupa je išao za njim. Ostao je prazan koridor između Božića i Boseca, u koji se Sahiti probio kao šilo, izašao sam ispred vratara i poentirao za 1:0.

Neumoran je taj Sahiti, zaslužuje sve komplimente. Bio je to prodor u rangu velikih majstora, onako okomit i brz je bio nezaustavljiv. A Goda? On je samo radio posao kojega mu je trener zadao, kako bi Livaja imao što manje prostora za svoje uobičajene bravure i 'lopte s očima'.

Ovoga puta moramo istaknuti dobru igru cijelog kolektiva. Tu svakako ubrajamo presing na protivničkoj polovici od starta drugog dijela koji je donio prekršaj na Krovinoviću. Livaja je pucao sa 18 metara, lopta se odbila od Lulića i završila u mreži za 2:0 i ostatak utakmice bez stresa.

Hajduk definitivno ima igrački kadar koji će nas još mnogo puta primorati na ovacije. Bila je ovo još jedna važna pobjeda, treća u nizu, s koje ćemo pamtiti vrhunski gol Sahitija i činjenicu da se ni u jednom trenutku nismo tresli od nekakvog zalutalog metka. 'Bijeli' su čisto i zasluženo stigli do nova tri boda.

Vaša reakcija na temu