Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Samba u Zaprešiću, uvjerljivi Hajduk i Jairo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Samba u Zaprešiću, uvjerljivi Hajduk i Jairo

'Bijeli' su od početka kontrolirali igru i rezultat

Hajduk je uvjerljivo slavio protiv Intera u Zaprešiću (3:1) u utakmici koju je obilježio Jairo Da Silva.

Brazilac u bijelom dresu je riješio pitanje pobjednika golovima u 14. i 20. minuti. Bili su to spektakularni pogoci, kod prvog je centrirao s desne strane Juranović, a Brazilac je iz voleja u kontaktu s Bosecom efektno poslao loptu u mrežu. Kod drugog gola je Jairo 'slomio kičmu' Tatomiroviću sjajnim lažnjakom pa postigao pogodak.

Samba se plesala i nakon ova dva gola, u 27. minuti je Brazilac opet nizom lažnjaka izvrtio Boseca, a početkom nastavka je nakon atraktivnog driblinga pokušao proigrati Caktaša, no ovome je lopta bila malo prejaka. U 64. minuti je stativa dijelila Jaira od hat-tricka, bila je ovo njegova daleko najbolja partija u nastavku prvenstva, a može se reći i u bijelom dresu.

Treći gol za Hajduk postigao je Caktaš, čime se još jednom pokazalo da nema straha za rezultat kada su on i Jairo raspoloženi. Njih dvojica su postigli po osam golova u ovom prvenstvu i definitivno su najveća ofenzivna snaga 'bijelih' u igri bez klasičnog 'killera'.

Bila je ovo jedna od onih utakmica na koje nas Hajduk nije navikao, 'bijeli' su od početka kontrolirali igru i rezultat, dozvolivši domaćinu tek nešto malo poluprilika i počasni pogodak u 94. minuti, kada ni rasloloženi Posavec nije više mogao spasiti pored pozaspale obrane.

Trener Oreščanin je za ovaj dvoboj iznenadio sastavom, ne toliko uvrštavanjem Svatoka umjesto kartoniranog Lopeza, koliko vraćanjem u život Vučura da zamijeni ozlijeđenog Ismajlija. Može se reći da je neočekivano bilo i uvrštavanje Jradija u početnu postavu, ali sve to skupa je u Zaprešiću dalo ploda, makar je jedino Jairo odigrao spektakularno.

Potcrtajmo i da je Gyurcso imao asistenciju za gol Caktaša, no i akciju u kojoj je mogao proigrati Jaira, ali se odlučio na pokušaj loba. Mađar kao da nije od volje dodavati kad mu se ukaže ikakva prilika za šut, notirali smo to već u završnici utakmice protiv Gorice, a sada se to još jednom potvrdilo.

Zaključak utakmice protiv Intera jest da je Hajduk bio puno bolji i zasluženo pobijedio, ali čeka ga još puno posla u borbi za Europu. 'Bijeli' su i dalje šesti, ali sada su se primakli Gorici na samo bod zaostatka, s tim da igra u Zaprešiću ulijeva nadu u pozitivan niz pred oglede s Belupom, Rudešom i Istrom.

Vaša reakcija na temu