Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Šibeniku nepotrebna promjena trenera nije donijela Prvu ligu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Šibeniku nepotrebna promjena trenera nije donijela Prvu ligu

Ova sezona pamtit će se po do sada neviđenom potezu uprave Šibenika...

Šibenik nije uspio pobijediti Cibaliju (0:0), na prepunom Šubićevcu nije se na kraju zapjevala pobjednička pjesma. Igrači su polijegali po travi, a Funcuti su krenuli skandirati 'Uprava odlazi', no i to je trajalo kratko i nije bilo najglasnije.

Svi okupljeni su bili svjesni da je domaćin dao sve od sebe, ali niti to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Cibalije. Gosti nisu odigrali ništa, cijelu utakmicu su se branili, igrali na 0:0. U igri bez igre, uspjeli su izboriti Prvu ligu, ali korijeni njihovog uspjeha ne leže samo u ovoj utakmici.

Ova sezona pamtit će se po do sada neviđenom potezu uprave Šibenika, koja je smijenila trenera Mirka Labrovića u trenutku kada je momčad sa Šubićevca imala četiri boda prednosti pet kola prije kraja. Ne, nije njegov nasljednik Krešimir Sunara kriv za ovaj neuspjeh, ali nakon svega ostaje veliki upitnik zbog čega je Šibenik mijenjao čovjeka koji ih je iz 3. HNL doveo na prag prvoligaškog društva. 

To je zapravo neobjašnjivo, Labrović je zaslužio igrati u do sada neviđenoj atmosferi, gdje su tribine bile obojane u narančasto. Šibenik je ovako bio ispunjen samo tri puta kada je Hajduk kao domaćin igrao na Šubićevcu, te još jednom u finalu Kupa protiv 'bijelih'. Bila je to generacija Zeca i Alispahića, jedinog igrača na terenu, koji je bio podsjetnik na te dane, ali je promašio možda i najveću priliku utakmice.

Da ambijent bude potpun pobrinuli su se i gostujući Ultrasi, koji su stigla s dva autobusa i nekoliko kombija. U Cibaliji je financijsko stanje očajno, ali su u klubu zaključili da im je Prva liga jeftinija od Druge jer imaju kraća putovanja, a i napunit će stadion protiv Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke... Stoga su i angažirali temperamentnog Stanka Mršića, koji je vodio momčad s tribina, a koliko su gosti željeli 1. HNL najbolje sugerira činjenica što su čak tri osobe isključene s njihove klupe, te još i dva igrača na terenu. 

Cibalija je bez igre, ali fanatičnom borbenošću došla do uspjeha, a kvalitetniji Šibenik nije znao naći put do njihove mreže. Imat će momčad sa Šubićevca još priliku protiv Istre, ali naš je dojam da su oni svoju prvoligašku šansu ove sezone olako prokockali.

Vaša reakcija na temu